Un grup de gabellins ens conta la seva experiència 
                                            arran de les revoltes populars a Egipte

El que havien de ser unes plàcides vacacions a Egipte gairebé es convertí en un malson. Com tants d'altres turistes, aquest grup de gabellins s'havia desplaçat al país africà per a gaudir de tantes meravelles com ofereix, però, com segurament sabeu, la terra dels faraons viu ara mateix un episodi intern que, desgraciadament, ja ha costant uns quants morts i molts de ferits. És la difícil marxa cap a la democràcia.

El fet és que els nostres amics s'hi trobaren al bell mig, el passat cap de setmana. Ells són Pedro Arévalo, Àngela Domínguez, Marga Terrassa, Bàrbara Melis, Joana Terrassa i Joan Mercant. Havien fet un dels populars creuers pel Nil i els quedava per visitar El Caire. El divendres dia 29 arribaren a la capital i, oh, sorpresa, ja es trobaren amb els primers aldarulls en els carrers d'aquella metròpoli. Arribar a l'hotel es va fer llarg i preocupant`, però finalment ho aconseguiren. Des de la terrassa pogueren captar la imatge d'abaix, amb els tancs en el carrer.

Al dia següent encara emprengueren una excursió que els havia de dur a visitar els Piràmides, però ja no hi pogueren accedir. Els responsables de l'agència amb què viatjaven renunciaren a tornar-los al cèntric hotel on s'allotjaven i els va traslladar a un altre establiment, prop de l'aeroport, on d'entrada es trobaren sense equipatge.

El dissabte el diumenge els passaren en el segon hotel, tancats, i on de cada vegada s'anava acumulant més gent, molta sense habitació on jeure. No va ser fins al dilluns que, després de gairebé tot un dia a l'aeroport, amb notícies contradictòries sobre la possibilitat de volar a Barcelona, o a Madrid, o on fos, i sense menjar ni beure, pogueren agafar l'avió que els havia de tornar a casa.




Arribaren a Capdepera el dimarts sense haver vist algunes de les meravelles d'El Caire, com el el mateix museu egipci que ha estat objecte d'algunes destrosses, però, això sí, varen dur la maleta plena de vivències que difícilment oblidaran.

Benvinguts a casa!



Us reproduïm algunes fotografies preses a El Cairo, durant l'estada  dels nostres interlocutors.