Amb el temporal dels darrers dies a les costes del Llevant, a les voreres de la costa han aparegut milers de  ‘Barquetes de Sant Pere’, conegudes científicament com a Velella Velella, són una espècie que, malgrat semblar una medusa, són en realitat una colònia de petits animals (pòlips especialitzats) anomenats hidrosois. Aquestes criatures floten a la superfície de l’aigua i, tot i ser inofensives per als humans, poden causar picor als ulls o ferides obertes amb els petits tentacles que tenen a la part inferior.

Són fàcilment identificable per la seva forma i el color blau de la part emergida.

Des de fa alguns dies se n’han observat a la zona del litoral llevantí (Cala Gat, Son Moll, Sa Pedruscada, Es Carregador, n'Aladern ... ) del municipi.

Mesuren uns 5 cm. de llarg i tenen una part emergida, en forma de vela i d’aquí els hi ve el nom, i que curiosament manté un angle de 40º - 45º respecte al seu eix vertical. Aquesta mena de vela és el que, a través del vent, les desplaça al cim del mar.  



Solen aparèixer a la primavera, però hi ha molts anys que no se’n veuen, tot depenent de les corrents i els vents marins que les mou d'una banda a l'altra de la mar, i les apropa a la costa des de zones d'altamar on solen viure.

De tant en tant apareixen individus aïllats però en ocasions, com aquest dies presenten grans acumulacions, amb milers i milers d’individus.

Els temporals les arrastren a les roques de la vorera on queden i desprenen una forta olor quan comencen a podrir-se.