La presentació comptà amb nombrosa assistència i amb una gran acceptació


 

Dia 18 d’abril a les 19 hores, la Biblioteca Pública de Capdepera acollí l’acte de presentació del llibre Caminando con la artritis,de M. Isabel Pérez, autora del llibre. L’esdeveniment fou conduït per la bibliotecària i també comptà amb la presència i participació de la Doctora Laura Crespí de l’hospital de Manacor, i Toñi Cumbreras, qui també escriví un dels relats que conformen aquesta singular experiència editada per Documenta Balear.
 

Primerament, Joan Cabalgante Guasp, servidor, va llegir el poema que encapçala el llibre, després Isabel explicà les vicissituds de l’obra i la seva experiència amb la malaltia de l’artritis, que no l’ha aturada de poder fer coses: des de fer trams del camino de Santiago  fins a poder escriure aquest llibre. D’altra banda, Toñi explicà des d’una de les il·lustracions de Lunahuatl projectades on eren els seus mals i quines eren les seves pors, també dibuixades; es manifestà com una persona amb una gran activitat i a més sonadora a la Batucap, batucada del poble. Ella digué que explicar la seva experiència havia estat del tot terapèutic. 
 

Seguidament, parlà la doctora Crespí qui assegurà que l’atenció cap a aquests tipus de pacients està garantida tot i que no tant com voldrien i que l’experiència d’aquest llibre ha servit per donar visibilitat a una malaltia que com es pogué comprovar, encara es confon, tal i com deixà palesa una pregunta de la bibliotecària entre artritis i artrosi. La doctora Crespí creu que l’hospital de Manacor té un bon equip per treballar amb els pacients, però que només un 60 per cent de les places de metges estan cobertes, és a dir, que es necessita encara de més atenció per part del personal. 

 

Finalment, s’obrí el torn de paraula al públic assistent, amb gent que també era pacient d’aquesta o d’altres malalties i que demanava com es podien pal·liar els dolors soferts. L’acte també comptà amb la presència d’una regidora de l’Ajuntament i acabà amb un tast de pomada i galetes dolces. També es posà a la venda el llibre que signaren les autores. Només cal donar l’enhorabona per aquesta iniciativa i conscienciar-nos una mica més d’aquesta malaltia, gens rara, però amb poca presència en el dia a dia. Seguirem la caminada amb l’artritis!
 

Per a viure no vull més xàfec
a la teva ànima, il·luminada columna en moviment. 

Joan Cabalgante i Guasp