Feia setmanes que formava part del paisatge de cala Agulla, després que un temporal el fes embarrancar. Però, aquest dimecres, una màquina de grans dimensions va començar les feines per treure el veler que romania varat a la zona dels Pins de ses Vegues. Inicialment estava previst fer-lo surar amb flotadors i remolcar-lo per la mar, però vist el seu mal estat s'ha optat per treure'l per terra.

L'operació i el seu cost han anat a càrrec de l'Ajuntament, devers 36.000 €, després que la resta d'administracions s'hagin tret les puces de damunt. Els tripulants del vaixell, de nacionalitat francesa, varen ser identificats per les forces de seguretat poc després de quedar varada l'embarcació, però va resultar que no eren els propietaris. I després de passar uns dies a un hotel de Cala Rajada varen desaperèixer del mapa i no s'ha sabut res més d'ells.



El Consistori, sense que ningú se'n volgués fer càrrec, va iniciar una ronda de contactes amb altres administracions i institucions per poder treure el veler: Ports, Costes, Salvament Marítim, Capitania Marítima, etc. Però, al final, el “mort” se l'ha carregat l'Ajuntament, sembla que pel fet que el vaixell era pràcticament damunt la platja. I suposam que també per no perdre temps en discusions competencials interminables que haguessin pogut acabar amb el veler damunt cala Agulla amb la la temporada turística ja iniciada.
 


Segons ha informat el regidor de Policia i Medi Ambient a Cap Vermell, ara es traslladarà el veler, o el que en queda, a la Colònia de Sant Pere, on romandrà depositat durant un termini legal a l'espera que qualcú el reclami. Sembla que, per cap d'any, alguns individus varen botar dins el vaixell i se'n varen dur els pocs estris o elements de valor que hi quedaven, L'estat de l'embarcació, pel que comenten, és desastrós, amb forats per tot el casc.



Volem suposar que si compareix qualcú a reclamar l'embarcació se li farà pagar la factura de la seva retirada. I, si ningú la reclama, desconeixem en aquests moments si l'Ajuntament interposarà qualque reclamació per recuperar el cost d'aquests treballs.