Tal com estava anunciat, el passat dissabte 20 d'abril, va tenir lloc el II Memorial Francisco Domínguez Nene, organitzat i promogut per part de l'Associació de Veterans del CE Escolar (AVCEE), comptant a més, amb la inestimable ajuda i col·laboració de l'Ajuntament de Capdepera, mitjançant la Regidoria d'Esports. Els equips de veterans participants en el memorial, a més del CE Escolar, van ser el RCD Mallorca i el CD Manacor, sempre predisposats a col·laborar i participar en les diverses activitats i esdeveniments promoguts per part de l'AVCEE.

A partir de les 17.00 h van començar a arribar els jugadors dels diferents equips al Camp Municipal d'Esports d'Es Figueral. Retrobades sempre alegres, ambient sa i distès (malgrat el motiu que els congregava).

Com a acte previ, des de l'AVCEE es va voler tenir un petit detall envers tots els presidents que havien regit l'Escolar al llarg de la seva història, en reconeixement de la seva feina, dedicació i compromís. El CE ESCOLAR és avui un club amb llarga tradició i solera, gràcies al treball desinteressat de tots ells i de les seves respectives directives, que restant hores a la família i amics, les van dedicar al club a la recerca d'una millora constant.

Així doncs, pels volts de les 17:45 h i dirigits per Tomeu Pascual, qui va fer de mestre de cerimònies, tots els jugadors, ja amb les seves respectives indumentàries, van formar un passadís amb la finalitat que els presidents presents el travesassin. Al passadís es van unir aficionats, familiars i amics. Bonica estampa, sens dubte, que quedarà per al record de tots.





Aquest moment, emotiu ja per si mateix, el va culminar Felipe Cardiel acompanyat de la seva guitarra acústica, que va oferir als presents una preciosa versió de l'himne del CE ESCOLAR.
Els presidents van sortir al terreny de joc i van recórrer el passadís entre aplaudiments fins a arribar al cercle central, on els esperaven diversos representants de l'Associació, entre ells el president, Salva Castro, que els va fer entrega d'un record commemoratiu: Un ventall de llata. Un art i tradició especialment vinculat al poble de Capdepera.

Finalment, com a acte central de la prèvia al triangular, Chelo Escudero, mare de Nene, va recórrer igualment el passadís entre aplaudiments. En aquest cas, Mariano Ramón, segon capità de l'equip de veterans del CE Escolar (en absència del primer capità, Pedro Alejandro, per motius de força major) li va fer entrega d'un ram de flors.



I així doncs, conclosos els actes previs, es va donar pas al triangular. Cap a les 18.15 h. es va iniciar el primer dels tres partits, de 35 minuts cadascun.

El RCD Mallorca i el CD Manacor van signar un ajustat 2-1 a favor del conjunt palmesà. Grans noms com Xisco Campos o Xisco Barbón. Veterans que, sens dubte, molts encara podrien jugar tots els caps de setmana. Tot un luxe tornar a veure sobre el verd gent amb tanta qualitat futbolística i humana.



El segon partit, va enfrontar el CE Escolar i el RCD Mallorca. Igualment disputat, va finalitzar amb 0-1, cosa que decidia, ja que el guanyador del torneig fos el RCD Mallorca. En tot cas, cal referir que no va resultar fàcil als vermells doblegar el conjunt gabellí, demostrant tots dos equips un gran nivell de joc i entrega.

Per acabar, el CE Escolar i el CD Manacor es van disputar la segona plaça. Aquí els locals sí que es van poder imposar per 1-0 al marcador. Victòria dedicada al míster dels veterans, Guillem Danús, que no va poder ser present en trobar-se en procés de recuperació d'una malaltia que, sens dubte, superarà i deixarà enrere.

Mir, capità del RCD Mallorca

Després de les trobades, el regidor d'Esports, Sergi Viejo, va fer el corresponent lliurament de trofeus i es va oferir per part de l'Ajuntament un refrigeri per a tots els participants, amics i familiars presents.

Mariano Ramón, capità, i Sergi Viejo, regidor d'esports

En resum, gran tarda de futbol, del d'abans, bonics retrobaments, molt d'afecte, respecte, qualitat en tots els sentits i sentiments a flor de pell. Sens dubte, un èxit que va superar totes les expectatives de l'organització, pensant-se ja en què serà la tercera edició del Memorial.



Dit això, no es podria finalitzar aquesta breu crònica sense abans fer esment i agrair expressament a la Regidoria d'esports de l'Ajuntament de Capdepera, així com al seu equip de govern, amb la seva alcaldessa al capdavant, al CE Escolar, als equips de veterans del RCD Mallorca i CD Manacor, Tomeu Pascual, Felip Cardiel, Faxdepera, Revista Digital Cap Vermell i totes les persones i entitats que d'una manera o altra han contribuït i ajudat a la difusió i realització d'aquest II Memorial, l'única i exclusiva pretensió és la de continuar fent pinya, o "fent poble" com sol dir-se, al voltant de la figura de Nene, sempre recordat.

Visca Capdepera, Visca l'Escolar i visca a Nene i la seva família.


Associació de Veterans del CE Escolar (AVCEE)



Salva Castro president de l'Associació de Veterans del CE Escolar (AVCEE)