En aquesta edició s’hi han presentat 33 narracions, que han estat avaluades per Pere Antoni Pons Tortella, Aina Fullana Llull i Pau Vadell Vallbona.
Els premis Ploma de ferro 2024 han assolit la 31a edició amb 2 guanyadors:

Els premis Ploma de ferro 2024 han assolit la 31a edició amb 2 guanyadors: Ramon Sedano Porcel, de Palma, ha obtingut el primer premi, amb «Ara», una història amorosa amb aires onírics i humor, amb expressivitat i fluïdesa. I el premi local ha estat per a Gabriel Torres Malpesa, amb l’obra «El meu heroi...2024», una història sobre la malaltia i la vellesa amb un lèxic molt ric i divers.

En aquesta edició s’hi han presentat 33 narracions, que han estat avaluades per Pere Antoni Pons Tortella, Aina Fullana Llull i Pau Vadell Vallbona.

Per la seva banda, pel que fa als premis juvenils, hi han participat els alumnes de 6è dels dos centres de primària i els guanyadors han estat els següents: Del CEIP s’Alzinar Dahba Beyouk Hajoub, per a la narració «Entre ombres i esperances»; Carla Sastre Ginard, per a «Un tresor a Itàlia»; Mar Sansó, per a «La tragèdia a Grècia» i Lucía Martín per a «L’assassí misteriós». I del CEIP s’Auba Marina Brunet Mesa, per a «L’ós, el ratolí i la mel»; Laia Pérez Pons, per a «Un collar un tant peculiar»; Jonathan, per a «El nin prodigi»; Samir Kinana Rami, per a «El nin dels 110 Km; i Marc Piris Morey, amb «A per l'or».

El lliurament dels premis es durà a terme dia 21 d’abril a les 19 h al teatre de Capdepera, un acte durant el qual també es presentarà la publicació de les IV Jornades d’estudis locals (2010): EL TURISME ABANS DEL TURISME, i que comptarà amb l’actuació de del grup Amulet.

Les obres guanyadores d’aquesta edició es publicaran en propers mesos en format digital al web municipal i de Cap Vermell, i en una publicació en paper.