I Regata Colònia de Sant Pere – Cala Rajada – Colònia de Sant Pere

Image


   


  Els regatistes de la Colònia de Sant Pere organitzaren una regata, que no entra en el calendari oficial, d’anada i tornada a Cala Rajada.

Image

   Fou el divendres, dia 5 de juny, al capvespre, i la travessia va estar marcada per la bonança i la manca de vent. Així, l’arribada a Cala Rajada va ser  de tard, i a les 9 de la nit encara tafanejaven  els nou creuers situats al moll, on se’ls va trobar ubicació.

Image

   Dissabte, dia 5 de juny, la història va ser molt diferent. Devers les 10'30, els navegants es trobaren al moll i  decidiren el moment de la sortida. A mi, que anava de convidat (de fet gairebé era la primera vegada que m’embarcava en una “regata”) , em venia tot de nou. Embarcàrem i ens enfilàrem, mar endins, cercant la sortida, prop d’es Faralló.

Image

   Des de la sortida  fins a Cap de Farrutx, la travessia va ser còmoda. Afortunadament, poguérem gaudir de les vistes de la costa de Llevant, fer fotografies, xerrar... Cada embarcació cercava la millor ruta per a aprofitar el vent, unes més a prop de la costa i d’altres més obertes... Però en arribar a  la badia d’Alcúdia..., ai, amics!  Tot va ser lluitar contra ràfegues de vent molt fortes, amb la mar picada i capejant. Els patrons varen demostrar la seva perícia i les tripulacions varen haver de treballar de valent, cada poc havíem de fer cenyides, amb els creuers molt escorats i amb el polsim de la mar refrescant-nos.
   Aquí ni fotos, ni xerrera....





    Poc després de les 15 hores arribàrem a la Colònia, cansats (no em pensava que navegar cansava tant!) però contents. Tota una aventura.