Capdepera a la premsa de ciutat

- Imminent  actuació a la platja de Cala Agulla
- La talaia de Son Jaumell cau
- Els taxistes de Capdepera denuncien competència deslleial

La setmana passada (30 de maig a 5 de juny) la premsa de Palma va publicar algunes notícies referides al nostre municipi



Cala Agulla.
  A principi de setmana llegiem que l’actuació prevista per la Conselleria de Turisme per a millorar l’imatge de la platja de Cala Agulla (que consistirà, com ja varem publicar, en abocar unes tones d’arena per a tapar les  roques) és imminent. Sembla que ha tingut el vist i plau de la Comissió Balear de Medi Ambient, l’adjudicació i ara  només queda l’execució de les actuacions que segons se comentà duraran un parell de dies ja que se farà una feina intensiva.




Talaia de Son Jaumell.
 L’associació ARCA ha denunciat el mal estat en què es troba l’atalaia de Son Jaumell i ha instat a l’Ajuntament de Capdepera i al Consell de Mallorca per a prendre mesures de caràcter urgent que evitin el definitu esbucament de la torre de defensa, declarada BIC (Bé d’Interès  Cultural). Cal dir que l’Ajuntament  ha fet passes per la recuperació de les tres torres de defensa la torre Nova des Cap Vermell Sa Torre Esbucada i la talaia de Son Jaumell. ARCA manifesta que el patrimoni de defensa de Capdepera és molt important però es troba en perill de desaparició. Cal recordar-cosa que no fa l’article, que qualsevol actuació en aquestes torres passa per  la coordinació amb la propietat   de les torres, de fet únicament la torre Nova des Cap Vermell és troba en terrenys públic i  ha obtingut una subvenció del Ministeri de Foment per a la seva restauració. Ultima Hora i Diari de Balears.



Taxistes
   D’altra banda al Diari Balears llegíem que els taxistes de Cala Rajada denuncien competència deslleial per part dels taxistes de Palma així com l’intrusisme de conductors pirates. Aquesta situació, segons els taxistes, la venen patint “ des de fa temps i s’ha accentuat darrerament”. José António Mingorance, president de l’associació de taxistes exigeix que les autoritats prenguin mesures i se facin controls periòdics per aturar aquesta situació. En paraules seves « ens hem adonat que darrerament hi ha molts de taxistes que vénen de Palma, deixen els passatgers i tornen a carregar quan aixès esà prohibit per norma. També ens hem trobat amb conductors que circulen sense el full de ruta obligatori, en el qual es registren totes les entrades i sortides” . Un altre problema “són els particulars que fan viatges sense autorizació...”