PROMOCIÓ  DE FIRSTSUN MALLORCA A BENELUX

Participació als workshops  celebrats a les ciutats d’Anvers i Amsterdam



Representants de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera  acudírem, el passat 10 de maig, a Anvers, on vam mantenir un encontre amb uns 50 agents de viatges i touroperadors, la  majoria dels quals eren  representants dels dos grans grups en els quals  es concentra el sector majorista belga:  Thomas Cook i TUI / Jetair.

Espanya és la segona  destinació  estrangera dels belgues, a gran distància de França, que ocupa el primer lloc. Per regions:  Costa Brava, Costa Daurada, Andalusia, Costa Blanca i Balears (ordenats segons el nombre d’arribades de turistes).

L’interès en l’oferta del nostre municipi s’ha centrat en les platges i el turisme esportiu, especialment golf, senderisme i ciclisme.

De la presentació a Anvers destacam que hi ha hagut un plus d’interès pel que respecta al  Parc Natural  de Llevant i les rutes de senderisme. Per altra banda, també apreciàrem una certa motivació per l’oferta de  convencions i congressos.

La necessitat de cercar alternatives a les destinacions de Tunísia i Egipte, especialment    per a aquests mesos d’estiu, va ser un dels comentaris que en repetides ocasions escoltàrem  als professionals assistents. ( Hem de tenir en compte que de les platges del Mediterrani,   Espanya  és  la destinació  amb major quota de turistes  belgues, però que  els últims anys arrossega  una tendència a la baixa, contrària a l’alça de destinacions com Turquia, Grècia i Tunísia).

El nostre municipi és poc conegut pels agents de viatges belgues. Alguns coneixen les platges de sa Font de sa Cala i cala Mesquida, però no Cala Rajada ni Canyamel.

Un dia desprès, a la ciutat    d’Amsterdam, presentàrem  l’oferta de FirstSun Mallorca als holandesos.  La majoria  dels assistents foren agents de viatges, algunes agències de màrqueting i dues agències especialitzades en turisme de congressos i convencions.

Holanda constitueix a l’actualitat el cinquè mercat emissor cap a Espanya, amb una quota del 4% del total del turisme estranger, a la vegada que es manté com la quarta destinació preferida pels holandesos, després de França, Alemanya i Bèlgica.   El motiu principal del turista holandès cap a Espanya  és el “sol i platja” i, en aquest segment, els nostres principals països competidors són, pel seu volum, Turquia i Grècia. Les principals destinacions  espanyoles  per nombre de turistes són: Catalunya (30.4%), Canàries (18.20%), Andalusia (16%), Comunitat Valenciana ( 12.4%) i Balears (9.9%).

A diferència dels agents belgues, els holandesos coneixen millor les nostres platges, sobretot  Cala Rajada. Alguns ens indicaren que ja havien enviat clients a la nostra zona. Els grans TTOO (TUI i Thomas Cook) exerceixen una gran influència sobre les destinacions que ofereixen.

Els assistents a Amsterdam mostraren especial interès pels hotels de 4 i 5 estrelles, viatges de grups d’incentius i l’oferta de golf.

Creiem que belgues i holandesos podrien oferir-nos possibilitats de diversificació i  que hem de continuar treballant per  tal que el nostre municipi  pugui assolir  una quota d’aquests mercats.