ES FORAT DES MOIX A VESAR DE TURISTES 

Tots els indicadors fan pensar que la temporada turística que encetam tornarà a batre rècords. Rècord d'avions, de vaixells, de visitants, d'ocupants, de demanda de recursos i materials... Si l'any passat van fer una estada a les Illes disset milions de turistes, aquest any se n'esperen dinou.

Ara que tothom parla de decreixement hauríem de mirar una mica cap enrere: el nombre de places turístiques de Mallorca va créixer en 86.500 durant els anys en què el Pacte va governar al Consell i al Govern. Més de 10.000 cada any. Així, es va passar de les 326.505 que hi havia el 2015 a les 413.035 actuals, segons dades de l'Institut d'Estadística de les Illes Balears (Ibestat). Del total, el 77,4% de les noves places van ser de lloguer de vacances, 67.045, mentre que les hoteleres van esser 19.488.

Fa temps que el creixement econòmic ha deixat de traduir-se a les Illes en benestar. Ara que l'esquerra torna a voler sortir al carrer, ara que sembla que som a un punt d'inflexió, no caldria abans un exhaustiu examen de consciència sobre el que han fet al llarg d'aquests vuit anys de govern? Reconèixer els errors, per exemple, seria un bon punt de partida per al propòsit d'esmena. La penitència ja la compleixen, tot i que no saben el perquè.