Trobada caps de llista de Capdepera, a l'IES.



Eleccions 2011






   Avui a l’IES de Capdepera s’ha celebrat una trobada dels caps de llista de les principals formacions polítiques que es presenten a les eleccions locals del 22 de maig a Capdepera i els alumnes de 3r i 4rt d’ESO i de 1r de batxillerat.
   Estaven presents, Pere Fuster (PSM), Tomeu Alzina (PSOE), Maria Sureda (EU), Juanjo Plou (IV), Joan Ferrer (PP), Mateu Melis (Es Grup) i Biel Torres (UCAP).



   La trobada forma part d’un projecte interdisciplinari entre els departaments de Ciències Socials i de Matemàtiques dirigit a què l’alumnat conegui a fons el procés democràtic que culminarà el dia 20 amb un procés electoral simulat.
   Durant una hora i mitja nois i noies han pogut preguntar als alcaldables qüestions relacionades amb la gestió dels pressupostos, les prioritats ambientals, les polítiques adreces als joves o, anecdòticament, pel motiu de les faltes d’ortografia dels programes electorals.



   No han faltat qüestions que van més enllà dels assumptes locals, com la política lingüística, la corrupció o la unitat d’acció de les forces polítiques.
   En definitiva, ha estat un excel·lent exercici educatiu: els candidats no s’han  estat de recordar als joves la necessitat de participar i de ser exigents. Com un d’ells ha recordat: més enllà de les promeses, s’han de demanar compromisos.