Ja des de l'escola primaria, els lectors més espavilats solen rebre crítiques. És cert que la lectura és un dels plaers més solitaris i que no és la millor manera per crear vincles amb la gent, però també és cert que llegir ens uneix amb altres cultures i pobles. La majoria de generalitzacions que es diuen dels amants de la lectura i els llibres són completament falses: que si tots duim ulleres, que si sempre anam somiant de desperts, que si la idea de socialitzar ens sobrepassa... Hi ha altres estereotips que s'acosten  més a la realitat, com aquells de que ens agrada estorjar llibres, que idealitzam la vida de molts d'autors i que podem passar les hores mortes a una llibreria. Així mateix, no tenim cap motiu ni un  per empegueir-nos d'aquestes qualitats. De fet n'hauriem d'estar bén orgullosos. Aquí hi ha 32 esterotips que són completament certs sobre els amants dels llibres i la lectura.

1. Mai surts de casa teva sense agafar un llibre.
2. De fet, podria esser que et coneguin per anar als restaurants, al cinema i al bar amb un llibre davall el braç.
3. La idea de una mudança et sembla extremadament estresant; només de pensar en que has d'amuntegar, empaquetar i carregar els teus nombrosos i preuats exemplars. 
4. En realitat, podrien arribar a diagnosticar-te  el Síndrome de Diògenes, però és que no pots fer-te la idea de tenir que desfer-te de les teves edicions de luxe.
5. És més, prefereixes comprar-ne un als teus amics abans de deixar-los.
6. ...perquè per a tothom és sabut que no hi  ha cosa pitjor que les pàgines malmedades, arrugades i doblades, i això si aconsegueixes que el te tornin. 
7. Tanmateix això no llevará que segueixis essent intransigent i caparrut amb els teus llibres favorits.
8. Les vacacións són una excusa més per compartir clàssics i grans oblidats de la literatura amb la familia i amics. I dóna igual que la seva mirada sigui de decepció quan reben "Guerra i Pau" enlloc d'un aparell tecnològic o inclús una elegant corbata, per posar un exemple. 
9. Molta gent té un equip de futbol preferit, però  a tu t'agrada més  parlar de les teves traduccións favorites.
10. De fet, quan saps que ha surtit el nou llibre del teu autor preferit forani, compres el llibre en versió originalsi domines la llengua no t'importa gens.
11. De fet, si els autors tinguessin targetes comercials, tu les col·lecionaries totes.
12. Les biografies d'autors i Wikipedia són per a tú com els tabloides de les xafarderies dels famosos.
13. ...encara que una part de tu només estigui interessada en saber de com els escriptors han aconseguit fer-se tan famosos, en el fons, estàs convençut de que estàs a un pas de convertir-te en un gran novel·lista. 
14. Una mala adaptació cinematogràfica pot  arribar a fer malbé el teu estiu.
15. Trobar una errada a un llibre és pitjor que escoltar el renou d'una ungla rapinyant una pissarra.
16. Res de pastissos acabats de treure del forn; la teva olor favorita és el d'un llibre antic.
17. La teva opinió sobre el llibre electrònic és real i ferma...
18. Però així i tot, malgrat la teva postura caparruda, vares acabar comprant-ne un...
19. Sobre tot, quan el vares veure al mostrador de la teva llibreria de confiança.
20. Les llibreries dels aeroports et treuen de polleguera: pastes de pèssima qualitat, traduccions xereques... Així i tot seguirás anant-hi per tenir un llibre a mà durant el vol. 
21. El límit de pes a la maleta pot esser un problema . De debò creuen que és possible guardar tots els llibres a l'equipatge de mà? 
22. A l'hora de triar pis, una gran llibreria a prop és un bon incentiu molt més major que una bona façana.
23. Alguns dels teus millors records de la infància són els moments  de lectura compartidas amb els teus pares.
24. Algunes persones adopten un animal abandonat, però tú ets més d'adoptar llibres. Trobar-te amb un clàssic abandonat a qualsevol llòc et duu, inevitablement, a demanar si el te pots quedar. 
25. La teva major fantasia és conèixer algú interessant dins una llibreria.
26. I t'encanta jutjar als altres en funció de com arranjen i classifiquen les seves estanteries.
27. Et sents sorpres, embullat i decebut quan la teva vida no segueix un ordre lògic narratiu. "¡No m'esperava això!", et sap greu  quan els teus amics anul·len els plans per aquell sopar pendent... així que decideixes ficar-te al llit i llegir per enèsima vegada el teu llibre més preuat. 
28. “Però, què t'agrada fer per divertir-te?”, et demanen de vegades. Resulta que molta gent no enten que la lectura és una forma de diversió i lleure. 
29. A més, aguantar llibres com " Els pilars de la Terra" durant hores és un bòn exercici per  guanyar musculatura als braços.
30. Un audio-llibre et pareix la banda sonora ideal per un viatge.
31. Et vares agafar el dia lliure quan es va publicar la darrera entrega de la teva saga favorita.
32. I una nit de divendres perfecta inclou una copa de vi, un bòn seient i un gran llibre.