“Una promesa és una promesa: moment de passar a l’acció per acabar amb la violència cap a les dones”.











 

El Dia Internacional de la Dona Treballadora o Dia Internacional de la Dona commemora la lluita de la dona per poder participar, en igualtat amb l’home, en la societat i a desenvolupar-se de manera íntegra com a persona.

El Dia Internacional de la Dona va sorgir de les activitats dels moviments obrers a finals del segle XIX a Amèrica del Nord i a Europa. Des de llavors, el Dia Internacional de la Dona ha adquirit una dimensió global per a les dones dels països desenvolupats i un treball per assolir el seu desenvolupament per igual.

Les Nacions Unides varen començar a celebrar el Dia Internacional de la Dona el 8 de març de 1975, Any Internacional de la Dona. Dos anys més tard, el desembre de 1977, l’Assemblea General va adoptar una resolució en què proclamava un Dia de les Nacions Unides per als Drets de la Dona i la Pau Internacional.

L’any 2011, Nacions Unides va començar a establir consignes dedicatòries a les jornades del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Per a aquest any 2013 la consigna és:

“Una promesa és una promesa: moment de passar a l’acció per acabar amb la violència cap a les dones”.

El Dia Internacional de la Dona ha passat a convertir-se en un moment de reflexió sobre els progressos assolits, una crida al canvi, i una celebració dels actes de valor i determinació presos per dones corrents que han tengut un paper extraordinari en la història dels seus països i les seves comunitats.

A Capdepera per commemorar el Dia Internacional de la Dona se representa l'obra de teatre "Les llargues nits a can Sales", una adaptació del llibre "Dones republicanes" de Margalida Capellà.



A la seu de l'OCB, Can Alcover (Palma) es previst un acte polític per a celebrar el Dia de la Dona Treballadora.