A un contenidor de paper de la deixalleria ha comparegut un lot de mapes turístics de Capdepera. Suposem que es tracta d’un plan “renove”: es a dir s’han llançat els plànols antics quan s’han substituït per nous. O senzillament feien nosa.

Malgrat tot a primera vista sembla una tudada tirar tots aquests plànols, que possiblement encara podrien servir (llevat d’algun canvi molt puntual) a les oficines d’informació com a reserva o altres dependències municipals. O per ventura a les escoles anirien bé com a material d’estudi del  municipi.

El cas es que el lector que se’ls ha trobat li han fet mal efecte i segurament l’haurà passat pel cap “quina quantitat de doblers tudats”, “quina tudada de paper, i de bona qualitat!”. Nosaltres suposem que te una explicació, però la primera impressió... no es gaire bona.

En fi, ja sabem que vivim en una època que quan una cosa queda una mica antiquada se tira i se reposa per una nova. Una passa més enllà del famós “usar i tirar”, ara podrien aplicar el de “tirar sense usar”.