La Torre de Canyamel, immillorable marc per a la celebració del Dia Internacional de la Música 2011



   De la mà del Sr Luis Morell, president de "Porxada de Sa Torre, SL", va tenir lloc a Canyamel una trobada entorn al Dia Internacional de la Música sota el lema La música com a llenguatge universal.
   La jornada va començar amb l'actuació dels alumnes de violí de l'Escola de Música de Capdepera, demostrant una vegada més la bona feina i la serietat dels nostres futurs músics.
   La següent actuació va anar a càrrec de la violoncel.lista Joana Gual, de reconeguda trajectòria internacional, que ens va delectar amb diverses "suits" de Bach impregnant l'atmosfera del virtuosisme del renaixement.
   Després d'una breu pausa va començar la tertúlia posterior sobre la música amb la inestimable col.laboració dels ponents convidats:
   El pianista i compositor Narcís Bonet, professor de la Schola Cantorum i de l 'École Normale de Musique de Paris, fundador de les Joventuts Musicals de Catalunya, per només una breu ressenya entre el seu ampli currículum. 
   Hélène Giraudier, soprano, que paral.lelament a la seva carrera internacional de concertista, treballa com a escultora, rep el premi del jurat en l'exposició d'Artistes de la Vila de Paris.Recientemente ha enregistrat un CD amb obres de Narcís Bonet.
   Joan Moll Marqués.Pianista i investigador.Muy conegut a Mallorca ja que la seva trajectòria el fan mereixedor de gran estima tant pel seu talent musical com també per la seva dedicació a la difusió de la música entre els escolars.
   Josep Lluís Pol i Llompart. Profesor de matemàtiques, fundador del Centre d'Aprenantatge Cientificomatemàtic. President de la Societat Balear de Matemàtiques des 2007. Aficionat a la música, va aportar el concepte i relació entre matemàtiques i música.
  Un nodrit grup de públic va poder gaudir de les diferents dissertacions amb la seva corresponent demostració al piano sobre entendre i escoltar, harmonies, tons, notes ...
  Amb exemples senzills, aplicats a les coses quoditianas van anar desgranant la música per als oients, que, tot i profans, quedàrem embadalits, i si ja érem seguidors musicals, ens vam quedar amb la sensació d'haver entrat per una porta més ampla de l'espectre musical.
 Com  a comiat i colofó, la força i tendresa de la magnífica veu d'Hélène Giraudier va interpretar una cançó de Monpou.
  Un gran encert va ser la vetllada commemorativa del Dia Internacional de la Música a La Torre de Canyamel.Tot un luxe.

C. G. Martí Ballmann.

Història i música van donar color a una nit màgica.


D'esquerra a dreta els ponents convidats:
D. Joan Moll, Josep Lluís Pol, Luis Morell, Dñ ª. Hélène Giraudier i D. Narcís Bonet.