Apoteòsic!




La Coral s'Alzinar és un d'aquests plats musicals de les festes que molta gent tasta amb molt de gust, i que la formació que dirigeix Elionor Gómez-Quintero es pren cada any com un repte. De tot plegat en sol sortir un concert que sempre ofereix al·licients més que suficients i que mai decep.  I aquesta fegada no fou una excepció. Amb un programa molt digerible, la Coral es va sentir a gust des del primer tema i el concert no oferí fisures, i també s'hi va sentir el públic, que va sintonitzar immediatament amb l'oferta musical de la vetllada.

De Bach a Abba, passant per Verdi, Gounod, Fauré o Bizet, la Coral s'Alzinar va demostrar que es pot oferir un concert a l'abast de tota mena de públic, i que resulti entretingut i agradable d'escoltar sense necessitat de recórrrer a la sarsuela, per exemple.



Elionor Gómez-Quintero i la Coral s'Alzinar formen un binomi en què els dos termes actuen amb un sol batec. Després de tants d'anys, directora i cantaires s'entenen a la perfecció: la primera sap què pot exigir als membres del seu grup, i aquests saben què vol la directora en cada cas. I és que ja són molts de concerts i molts d'assaigs els que, en gairebé 29 anys, duen a l'esquena.



Com és habitual, Maria Antònia Gomis, al piano, va ser l'acompanyant perfecta, sempre atenta a la directora i als cantaires, sobreposant-se a les vacil·lacions que aquests poguessin manifestar, i ajustant-se com un guant a les exigències de la direcció. Per a l'ocasió, comptà amb la inestimable col·laboració de la flautista Maria del Mar Cladera, especialment brillant a la Pavane de Fauré.



Com a solistes, dues veus prou conegudes: Bàrbara Femenies i Pere Llabata, que, com deim en portada, arribaren a l'apoteosi en el Brindis (La traviata) de Verdi, ben seguits pel cor. A les percussions, una altra cara habitual en els concerts de la Coral: Agustí Esteva, un bateria que va madurant a marxes forçades.



La nota simpàtica de la vetllada arribà amb la interpretació de Mamma mia, un tema ple de ritme que, a més, comptà amb la participació d'un grup de ballarins format per Maria Martí, Maria del Mar Palmer, Margalida Serra i Jeroni Morey, que ho brodaren. I tant agradà, aquest tema d'ABBA, que al final l'hagueren de repetir.



Una vegada més es posà en evidència la bona sintonia entre la Coral s'Alzinar i el seu públic, molt fidel, que omplí completament l'església parroquial i que premià totes i cadascuna de les interpretacions amb llargues ovacions. Així dóna gust.