Per ara, ca ses Monges no es convertirà en vivendes adossades



El divendres dia 25 poguérem llegir en distints mitjans (“Última Hora”, “dBalears”) la notícia de la caducitat del permís de demolició de l’antic convent de ca ses Monges. Com a conseqüència d’haver-se esgotat el termini de què disposava l’empresa, l’Ajuntament va obrir expedient de caducitat perquè la propietat no havia presentat l’expedient de demolició, que, evidentment, constitueix un tràmit previ a la construcció dels habitatges.

 

Posats en contacte amb el regidor d’Urbanisme, Bartomeu Alzina, ens va confirmar la notícia i ens va dir que, la hipotètica construcció de vivendes en el solar on avui encara hi ha el Convent, passaria per reiniciar l’expedient, amb la consegüent presentació de nova documentació.

 

Aquesta ja és una llarga història, que ha transitat per distints processos i sempre enmig del rebuig de bona part dels veïns, inclosos alguns intents per part de l’Ajuntament d’arribar a un acord amb els actuals propietaris del Convent a fi d’evitar la desaparició de l’emblemàtic edifici.

 

Ara volem creure que aquesta aturada sine die ve condicionada per la situació de crisi econòmica que pateix de manera molt especial el sector de la construcció. Però també sabem que els cicles solen ser temporals i que poden tornar temps de bonança que convidin a reprendre un projecte ara adormit. A banda que cal témer que, encara que no s'enderroqui el casal, aquest podria caura tot sol, qualsevol dia.