Temporada 1982-1983

  

Jugada la primera lliga d'ascens a Tercera


Al camp del Ferreries (Menorca). Drets: Rius, Paquito, Tomeu Moll, Toni Fernández, Carlos Faba i Víctor. Acotats: Juanjo, Martí, ¿?, Lozano i Serra.


Aquesta temporada i la següent, l'Escolar encapçalat per Miquel Cassellas i la seva directiva, comptà amb una bona plantilla de jugadors locals, com Bernat Martí, Pep Bonet, Pep Roig, Joan Serra, Toni Fernández, Aurelio, Biel Fuster, Tolo Riutord, Tomeu Moll, Paquito González, Toni Sureda, etc. I al seu costat, la desfilada de militars que van passar pel club, entre els quals Lozano, Koke, Aquilo, Juanjo, Rius, Faba, Víctor, etc. D'aquests jugadors, amb una gran qualitat, n'hi va haver que, un cop acabada la mili, van jugar amb equips de Segona Divisió de les seves respetives comunitats.


Retall del "Diario de Mallorca" d'octubre de 1982

L'Escolar, en el campionat de Primera Regional Preferent quedà quart classificat, amb dret a jugar la lligueta d'ascens a Tercera Divisió.

Aquesta temporada passà una cosa molt curiosa: va començar entrenant l'equip en Pedro Ríos, que havia entrenat el Manacor i el Porreres a Tercera Divisió, un bon preparador, amb molt d'ofici. Vaig tenir el gust de conèixer-lo, ja que junts vam fer dos cursos d'entrenador. En Pedro, després dels dos cursos, continuà estudiant, tot i que aleshores, per a obtenir el curs nacional, s'havien de desplaçar a la Península. En Pedro va obtenir el títol nacional quan a Mallorca aquests entrenadors es podien comptar amb els dits d'una mà. L'Escolar, aquesta temporada 1982-83, estava fent una gran campanya, amb números positius quan faltaven pocs partits per a finalitzar el campionat, però la directiva no estava d'acord amb la marxa de l'equip, ambicionava una millor classificació. En aquests casos, el primer que es qüestiona i es pensa és a destituir l'entrenador, i això va ocórrer a Capdepera. La comissió encarregada de comunicar a Pedro Ríos el seu cessament va estar encapçalada per Vicenç Nadal i Pep Serra. Va ser un dia molt dolent per a ells.

En Pep Fuster "de sa Cova", que estava realitzant una excel·lent temporada amb els juvenils, va ser l'encarregat de substituir en Pedro Ríos.
                                                                                                                                    Pedro Ríos


L'Escolar, quedà quart a la classificació, després de l'At. Balears, el Santanyí, i el Cade Paquera, lloc que li va donar l'opció de jugar la lligueta d'ascens. En aquesta lligueta quedà tercer del seu grup. Aconseguiren ascendir l'At. Balears i el Santanyí.
                                                                                                                                                                                                 

 

FASE D'ASCENS A 3a DIVISIÓ

GRUP A

 

 

J

G

E

P

GF

GC

PT

1

Santanyí

6

2

4

0

13

10

8

2

Hospitalet

6

3

1

2

10

8

7

3

Esporles

6

2

2

2

9

7

6

4

Cade Peguera

6

1

1

4

9

6

3

 

GRUP B

 

 

J

G

E

P

GF

GC

PT

1

At. Balears

6

5

0

1

11

5

10

2

Ferreries

6

3

1

2

6

4

7

3

Escolar

6

2

1

3

5

5

5

4

Alaró

6

0

2

4

2

10

2

 

 Miquel Bestard