Enguany la participació al Sopar a la Fresca se pot dir que ha augmentat respecte als darrers anys. Recordeu que a les edicions posteriors a la pandèmica de la COVID la participació havia minvat considerablement. En el 2023 se pot dir que la proposta s’ha recuperat, al manco pel que fa al nombre de participants. També l’organització del Sopar a la fresca ha tingut unes breus variacions. Per començar calia reservar taula (donant el nom i indicant el nombre de comensals) i els organitzadors assignaven taula. A cada taula se trobà un full indicant el nom i ls places de la reserva.

La plaça i el carrer Major presentaven un aspecte magnífic, no de bades hi havia 670 places reservades i l’espai estava ocupat al màxim.

La batlessa, Mireia Ferrer, amb unes breus paraules de benvinguda va donar el sus. Després de sopar passaria a saludar taula per taula.



Estam contents que aquest sopar comunitari (pensem que el de Capdepera va ser dels primers i s’anà estenent a gairebé totes les festes de poble) hagi reviscolat com a punt de trobada d’amics i veïns. Cada grup munta el sopar al seu estil, degustant tot entre tots i compartint plats amb els del costat. Des del senzill pa amb oli, fins a plats de la cuina mallorquina d’estiu (coques, tumbet, sopes...) elaborats, passant per les truites, carn arrebossada, croquetes, amanides.... una gran varietat.  Inclús, com anècdota, un grup se presentà amb el carret de la compra ple a vessar (era un grup gran) i allà mateix improvisaren el sopar.



Fenómenos Band va posar la part musical, amb una bona selecció de temes coneguts i ballables. Interpretades impecablement pels tres membres del grup, entre els qui es troba en Felipe Cardiel. Costà una mica, però un grupet s’animà ballar en el estret espai entre les taules i l’escenari, i a les acaballes de l’actuació acabà demanant “una altra, una altra!”.







Un comentari que ens feren arribar no com a queixa sinó com a proposta de millora: la música (per cert molt bé per Fenómenos, que ho van fer molt bé!) comença massa prest, pensen que pot ser estaria millor donar un marge  perquè la gent acabés de sopar i poder fer una mica de xerradeta o que sonés més fluixa per no haver de comunicar-se a crits. Queda dit.



Hem sabut que en alguns carrers els veïnats van muntar sopars a la fresca ( i no és el primer pic que ho fan), com ara el carrer Baptista.