Les festes del poble culminaren amb aquest recital a l’església de Capdepera

 

Dimecres, 23 d’agost de 2023, a l'església de Capdepera, la coral de s’Alzinar ha realitzat un magnífic concert sota la batuta d’Elionor Gómez Quintero. 

En notable distribució sobre l’ara major, els cantaires es disposaren a fer gaudir un públic que si bé no era tot el que calia haver esperat, va estar entregat durant tot el recital. Si més no, s’havia comentat que tal vegada l’hora i el dia del concert no fossin del tot adequats, però ja és una tradició que l’esdeveniment es dugui a terme durant aquest període. 

Primerament, la coral inaugurà l’acte amb una bellíssima interpretació dels Nocturns de Mozart, amb unes veus finíssimes per part de tots els membres de la coral, que com a querubins delitaren les oïdes dels assistents. Després, sense oblidar la brillant interpretació al piano de Maria Antònia Gomis, amb un ajudant que li girava les pàgines de la partitura; l’instrument serví d’acompanyament digníssim per a un recital que continuà amb “Agnus dei” , de la missa "The Gospel Mass"de Jacob de Haan, seguit per Aquarius amb “Let the Sunshine”,amb l'acompanyament de Yannick Wilken al saxo.

 

Seguidament, es donà pas a «Memory» del Musical Cats de David Cullen, i posteriorment la cançó popular mallorquina “So de pastera” amb els arranjaments de la mateixa Maria Antònia Gomis, a aquesta composició cridà l’atenció la ruptura de l’ortodòxia en la interpretació amb les mamballetes fetes pels mateixos membres de la coral. La peça de musical popular va ser ballada per en Toni Melis i n'Ana Recio, balladors de l'agrupació  "Castell de Capdepera". Aquesta peça donà pas a la «Ronda de los enamorados», un tema en castellà extret de la Sarsuela “La del soto del parral” que va caure bé entre el públic.


 

Finalment, el «Brindis» de l’òpera La Traviata de Giuseppe Verdi, serví per mostrar la veu meravellosa d’ambdós solistes Bàrbara Femenies i Pedro Llabata, qui semblaren créixer a cada nota, mentre aprofitaven l’acústica de l’església. Com a colofó final s’interpretà la peça “Capdepera, Capdepera” de Jaume Fuster (present a l’acte) amb arranjaments de Gomis, una bona manera de tancar el recital. Moltíssimes gràcies, Coral de l’Alzinar i fins l’any que ve, si Déu ho vol!

De Canyamel a sa Mesquida, 
La costa convida a jugar amb la mar, 
I els ametllers en primavera, 
Fan tanta mirera 
Tots mudats de blanc.
 


Joan Cabalgante i Guasp