El taller de teatre representà els dies 14 al 17 de març l’obra “Mans brutes”, escrita i dirigida per Arnau Serra, al Teatre Municipal de Capdepera.

L’obra, conta tres històries, en tres èpoques diferents, en un espai comú: una casa de camp situada en un lloc allunyat.  Les tres histories mantenen la seva coherència, malgrat al llarg de tota la representació les escenes ens mostren alternativament una narració o altra, i per moments sembla que es vulguin entrellaçar, però cada una manté el seu propi desenvolupament autònom.



Les tres narracions presenten tres autèntics drames en els que n’Arnau Serra relata les misèries humanes de la violència, la pobresa, el robatori a necessitats... Una d’elles em recordà la magnífica pel·lícula “ Ballant en l'obscuritat” dirigida per Lars von Trier, en la que una dona fa molta feina per una operació de la vista de la seva filla i un veïnat els hi roba.




Una vegada més Arnau Serra ens mostra un gran domini de l’escenografia i del ritme teatral, que flueix in crescendo així com es desenvolupa l’argument fins el darrer moment en el que s’arriba al clímax en una escena múltiple, amb quatre finals possibles. Se decanta per un però es podria haver decantar per qualsevol dels altres tres.

A nosaltres l’obra ens va agradar molt ( i els comentaris que hem escoltat coincideixen gairebé unànimement amb la nostra) tant pel que conta com la forma de fer-ho.  Com sempre hem de posar en valor la feina de cració d'Arnau, escrivint uuna obra adaptada al grup del tallers de teatre. Pel que fa als actors hem trobat una actuació coral, prou homogènia (tenint pressent que estam parlant d’un taller de teatre aficionat) i convincent.



Mans brutes ha estat interpretada per Xesca Vicens, Núria Garcia, Suso Rexach, Tolo Alzina, Ana Vivancos, Ani Muñoz, Esperança Morey, Nicole Serapio, Joan Genovard, Magdalena Navarro, Mónica Viejo, Magdalena Albertí, Maribel Frontera, Pilar Díaz i Jaume Torres.


 



Enhorabona a totes i tots!