400 anys després de la seva mort, l'obra de William Shakespeare, possiblement el dramaturg més important de tots els temps, continua plenament vigent i avui se segueix representant a tots els escenaris del món. Això passa  moltes vegades mitjançant espectaculars posades en escena, o a través de versions “actualitzades”, mentre que en altres ocasions la opció és més senzilla, menys ostentosa, com en el cas d'aquesta proposta de “Les músiques de Shakesperare” que passà el dissabte dia 3 pel Centre Cap Vermell.

 

Davant un públic escàs, la posada en escena d'Euroclassics ens demostrà, precisament, que amb uns recursos materials escassos es pot oferir un espectacle de la màxima qualitat. Amb els pianistes Francesc Blanco i M.Victòria Cortès, la soprano Marga Rodríguez i l'actor Rodo Gener assistírem a una passejada per alguns dels fragments més significatius de l'obra de Shakespeare, des de Romeu i Julieta a Otel·lo, passant per Antoni i Cleòpatra, Molt soroll per no res o Hamlet. Rodo Gener, un actor sobradament conegut, posà veu als textos shakesperians, i ho va fer amb convicció i solvència. Llàstima d'una sonorització molt millorable.
 

Entre text i text, els dos pianistes i la soprano s'encarregaren d'aquestes músiques inspirades per l'escriptor anglès, que tostemps ha donat peu a composicions memorables dels millors compositors a qui va precedir. I així poguérem escoltar alguns passatges de Mendelssohn, Gounod, Schubert, Prokofiev, Bellini I Häendel, bellament interpretats tant pel duo Blanco Cortès com per Marga Rodríguez, una veu dúctil i dolça, de gran força expressiva.
 

En conjunt, podem parlar d'un bon espectacle, d'un nivell artístic excel·lent i que hauria d'haver merescut una major resposta per part del públic local.