Divendres dia 2 de novembre, es reuniren a la biblioteca de Capdepera els membres del club de lectura per a comentar el darrer llibre llegit, que no és altre que “El lector del tren de les 6.27 H” del escriptor francès Jean-Paul Didierlaurent.  Després de llegir la guia de lectura amb informació de l’autor i l’obra comentàrem que ens havia semblat el llibre.

 

Aquesta lectura, en general agradà molt, i en part justifica el gran èxit editorial que ha suposat aquesta obra a França. Retrata els personatges amb molta delicadesa per bé que les seves vides resulten rutinàries i buides d’al·licients. A l’obra es tractes temes com la solitud, l’amor, la vellesa, el respecte, la compassió, l’amistat, la tendresa, les falses aparences... i de tot parlàrem a la tertúlia inclús de la destrucció del llibres per convertir-los en pasta de paper (feina del  protagonista).

 

Com sols ocórrer quan hi ha certa unanimitat, el debat acaba abans. Així i tot van reviure alguns dels  moments de la lectura que més ens cridàrem l’atenció, destacant la ironia, la tendresa o l’humor que transmetria en els paràgrafs triat.
 

En acabar van conèixer el títol de la nova lectura, per bé que la data de la trobada quedà pendent ja que s’espera la presència de la protagonista, i dependrà de la seva disponibilitat…A partir de dilluns se podrà recollir a les biblioteques.

No faltà la lectura d’un poema triat per en Joan Cabalgante (L’home de ciutat, de Josep Piera).


El sopar, una vegada més variat i exquisit, amb plats inspirats en el llibre, va allargar la vetllada mentre parlàvem de llibres, autors i lectures d’una forma més distesa.