No és una crítica única a l'equip de govern (que també), aquesta vegada és una crítica a l'escena viscuda al darrer ple, amb el col·lectiu dels hotelers com a convidats estrella.


   Estam davant el major circ del món. On hi ha pallassos, moneies, malabaristes i un públic, els ciutadans, que observem el que veiem però que en el fons no ens ho creiem, sembla que estam anorreats per la fantasia i els jocs propis d'un circ. A vegades riem, a vegades ploram i a vegades al·lucinem.
   El darrer ple ha estat una mescla de totes aquestes sensacions i una mostra definitiva que estam davant el Capdepera Circus Festival Party. No és una crítica única a l'equip de govern (que també), aquesta vegada és una crítica a l'escena viscuda al darrer ple, amb el col·lectiu dels hotelers com a convidats estrella.
   Tothom és lliure d'anar als plens, però per anar a fer la "pallassada" val més quedar-se a casa i dedicar més esforços a com millorar les dades de la temporada 2009.
   Als hotelers els dic:
   1. S'ha de tenir poca vergonya per a queixar-se de l'apujada dels impostos municipals quants són el col·lectiu que més consumeix i que fa servir més les infraestructures municipals i per tant no poden demanar pagar el mateix que paga un ciutadà o una botiga. 
   2. S'ha de tenir poca vergonya per a al·legar que per culpa d'aquests augments hi haurà més acomiadaments o menys contractes al sector turístic. De veritat l'impacte serà tan fort?. De veritat es dedicaran a dir als turistes de l'any que ve que tenen menys personal perquè els han apujat les taxes?, faran com varen fer amb l'ecotaxa?, seran capaços?.
   3. S'ha de tenir poca vergonya –havent-hi un sistema turístic on el gran pastís del benefici que mou el negoci turístic es reparteix entre hotelers i intermediaris i on aquest no es dispersa més equitativament a més sectors del turisme (oferta complementària per exemple)–, per a tenir la gran cara de voler fer creure als ciutadans que són els més pobrets de tots.
 
Als polítics els dic:
   1. S'ha de tenir poca vergonya per, després d'haver apujat l'any anterior, hagin tornat a fer una nova puja considerable sense abans haver fet un estudi de viabilitat (de tipus balança) de tal manera que al final la puja sigui zero.
   2. S'ha de tenir poca vergonya, amb la crisi econòmica existent, per a permetre's el luxe d'apujar les taxes amb les quantitats que ho han fet.
   3. S'ha de tenir poca vergonya, a fi de justificar les pujades, per a basar-se sempre en justificacions com que les puges vénen imposades per altres administracions. No serà que definitivament no en saben?

L'Ajuntament, possiblement, el problema real que té no només són les taxes. Possiblement és la quantitat de sous i sous que mou (tant de funcionaris com dels polítics) i que la seva feina és totalment infructífera, sense raó, o totalment banal. Possiblement, si certes àrees que no estiguessin sobredimensionades quant a personal de tota mena o no estiguessin pagades a preu d'or per les feinetes que fan, al final de l'any serien molts de doblers estalviats pel poble.
Possiblement, els capritxets dels polítics en dur a terme determinats projectes o activitats de dubtosa eficiència o significat, al poble li surten cars i aqui també el poble s'estalviaria un dobleram.
No sé. Vosaltres mateixos. Sembla evident que l'eficiència, l'eficàcia o la gestió racional dels recursos no són valors o criteris prioritaris per al Capdepera Circus Festival Party.


Uababalumbabalambanbú