"És una irresponsabilitat que el Govern de les illes renunciï a l’únic conveni ferroviari que ha aconseguit les Balears amb l’estat després de molts anys de reivindicacions..."

 

 

 

    La recuperació de la línia ferroviària entre Manacor i Artà és des de fan anys una reclamació històrica de la comarca de Llevant, una reclamació que ha unit a la pràctica totalitat de la classe política i del teixit econòmic i associatiu. Vàrem ser molts els que durant anys caminàrem per damunt les antigues vies demanant la reobertura de la línia.

    Aquest tren suposa avançar en un model diferent de transport i mobilitat que s’ha iniciat durant la legislatura passada, i que al mateix temps contribueix a potenciar una economia turística diferent a la què ens ha duit fins aquesta situació de crisi econòmica.

    Per tant la notícia de que el Govern de les Illes Balears paralitzarà les obres per falta de finançament és una nefasta notícia tant per als ciutadans del Llevant com per a l’economia de la zona.

   És una irresponsabilitat que el Govern de les illes renunciï a l’únic conveni ferroviari que ha aconseguit les Balears amb l’estat després de molts anys de reivindicacions, i l’única garantia del desenvolupament del Pla Sectorial de Transport de les Illes Balears, aprovat pel PP, ara fa dues legislatures. Si Madrid no vol pagar el conveni del tren Manacor-Artà, el president Bauzà ha d’acudir als tribunals per denunciar-ho o que renegociï políticament aquest incompliment. En qualsevol cas, és inadmissible que el Govern es resigni a perdre aquests doblers.

   Des de PSM-Entesa estarem damunt aquest tema, seguirem reclamant que se finalitzin les obres i ens sumarem a totes aquelles mobilitzacions ciutadanes que se convoquin en aquest sentit.

PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada