Així com ens les enviïn, les anirem publicant.
Ara podeu llegir les de 

- Joan Ferrer (portaveu del Partit Popular)
- Pere Fuster (portaveu del PSM-Entesa)
- Mateu Melis (portaveu d' Es Grup)





Joan Ferrer - PP


   En primer lloc, vull agrair a tots els ciutadans que durant aquest breu temps transcorregut com a Batle m'han recolzat i donat ànims en el meu treball com a batle.

   Ens trobem en un ple on mitjançant  una moció de censura, la batlia i la gestió de Govern passaran a mans del PSOE i UCAP, dos partits amb interessos polítics contraposats als que tan sols els uneix l'objectiu de desbancar al Partit Popular, que no ho oblidem, per tercer cop consecutiu ha estat el partit més votat en aquest municipi.

   En general, les mocions de censura les presenta l'oposició quan hi ha una veritable crisi política en l'Equip de Govern o la gestió del mateix resulta sens dubte perjudicial per als ciutadans del municipi. Aquí no es dóna cap de les dues coses i, curiosament, la moció de censura la presenta un grup que SI ha tingut una greu crisi política a les seves files.

   Avui deixaré de esser el batle simplement no pels meus desencerts, sinó perquè dos partits entenen que lo verdaderament important no és ser un bon o mal batle o realitzar polítiques que beneficiïn als ciutadans, sinó el que importa es ocupar la cadira de la batlia al preu que sigui, i poder gaudir d’una bona paga, i que jo suposo que d’aquí a un parell de dies ja haurà un bon augment del sou del batle i dels regidors del equip de govern, temps al temps.

   Avui deixaré de esser batle per una suposada ingovernabilitat dels òrgans de govern local o per una suposada incapacitat de conformar un equip de govern sòlid i estable. Nomé vull dir que en cap moment hi ha hagut la voluntat, per part dels dos partits que presenten la moció de censura, de recolzar a un batle elegit democràticament ni tan sols de recolzar el govern pactant els assumptes que siguin importants per el municipi.

   Evidentment, ho fan pensant en mantenir-se al poder costi el que costi, i evidenciant al mateix temps que no els interessa absolutament res el benestar dels seus veïns, o sortir d'aquesta crisi amb el suport de l'únic partit que actualment té capacitat d'impulsar actuacions que beneficiïn al conjunt dels ciutadans.

   La preguntes que tots els ciutadans del municipi es plantegen ara és:

   Que si de veritat cal una moció de censura?.  

   Quins beneficis  generarà  per als gabellins aquest canvi de govern?.

   Quin  panorama  ens  espera  davant   la greu crisi econòmica per la qual estem travessant?.

   La resposta és clara: benefici cap ni un,  ja que els dos partits que van a governar ja han demostrat la passada legislatura que la seva gestió ha estat absolutament nefasta, deixant al consistori endeutat per molts d’anys i, el que és pitjor, sense cap suport polític a nivell autonòmic .

   Per  què,  llavors davant  d'aquesta  situació,  UCAP  i el PSOE formalitzen aquesta moció de censura?

   Es presenta una moció de censura per canviar d'Equip de Govern, però els ciutadans tan sols entenen que canvien les cadires però segueixen els mateixos que ens han portat a la ruïna política i econòmica.

   Finalment, i no menys greu, la moció de censura porta implícit un programa de govern.

   Quin programa presenten UCAP i el PSOE?, dos partits que en la passada legislatura van portar a aquest municipi a nivells d'endeutament difícilment suportables, que  donaren el vistiplau a la regeneració d'un abocador que s'ha demostrat ha sigut un fiasco d'infraestructura, que la joia de la corona com és el nou centre Cap Vermell presenta nombroses deficiències legals i urbanístiques i que no han fet absolutament res per potenciar i fomentar el turisme en una localitat que exclusivament viu d'aquest sector.  

   UCAP i PSOE, cada vegada més allunyats del sentir dels gabellins i dels seus propis simpatitzants, han llençat un desafiament llançant-se al precipici amb l’únic propòsit de rifar la vara de comandament de la batlia com si de trilers polítics es tractés.

   No poden dir al seu favor que la suma dels vots i de regidors dels dos partits els donen el dret de governar. En bona lògica això es així però el que veritablement  importa als ciutadans és conèixer si aquesta suma de vots els permetrà també pujar els impostos de la forma tan brutal com ho van fer la darrera legislatura o si aquesta suma de regidors moralment els faculta per seguir endeutant a una població cansada de pagar impostos sense obtenir contraprestacions beneficioses per el municipi.

   En democràcia, el que veritablement hauria d’importar és la bona gestió dels bens públics, no exclusivament la suma dels vots.

   Aquí a Capdepera, lamentablement, succeeix tot el contrari. Hem patit una legislatura molt convulsa, amb decisions polítiques i econòmiques absolutament nefastes i, el que es pitjor, sense un programa de govern ben definit que aporti solucions als gravíssims problemes que pateix el municipi.

   Els ciutadans de Capdepera no es mereixen l'espectacle que estem donant els polítics. Els puc assegurar que aquesta moció de censura, mal que a alguns els pesi, tan sols ha contribuït a augmentar el nivell de malestar i la poca valoració que es té dels representants polítics en aquest poble.

    Avui deixo de esser Batle i jo i el meu equip de govern lamentam  no haver obtingut la confiança de tots el gabellins per realitzar una acció de govern encaminada a potenciar, dinamitzar i fomentar el teixit productiu d’aquest municipi, actualment per enterra.

   El PP, sempre estarà a favor de pactes que contribueixin a executar actuacions i que l'única finalitat sigui la de beneficiar els ciutadans gabellins, per això mai no entendre una moció de censura que només es presenta per les ànsies polítiques d'uns pocs.

   Així podríem continuar parlant durant hores.

   En qualsevol cas, moltes gràcies a tots els que ens han donat suport, inclosos els nombrosos suports que hem tingut de persones afins a UCAP i PSOE que segueixen sense entendre la decisió dels seus partits i recelen de las vertaderes intencions dels seus líders.

   El PP a l’oposició seguirà treballant amb il•lusió, força i seny per recuperar la qualitat de vida de tots i cadascun dels ciutadans i del nostre meravellós municipi i en tot moment fiscalitzarem al equip de govern per evitar irregularitats.

Moltes gràcies





Pere Fuster - PSM Entesa

   PSM-Entesa havia demanat un acord entre dos dels tres partits més votats per tal d’aconseguir un acord estable per al municipi de Capdepera, però això no significa que estiguem d’acord amb la forma com s’ha produït l’acord UCAP-PSOE i la manera com comença tot plegat.

   Tal i com ja hem fet en algun comunicat recent, volem explicar el motiu del nostre vot contrari a la moció de censura que avui se vota. De l’acord que ens presenten UCAP i PSOE tan sols coneixem la part corresponent al repartiment de càrrecs i cadires, però no sabem res d’allò que volen fer per aquest poble ni en matèria turística, ni en economia, ni en cultura, ni en joventut ni en participació ciutadana… Per tant, com que no sabem res de res, el més lògic i normal és que ens oposem a aquesta proposta.

   Tot i les evidents diferències que hi ha entre PSM i PP, de tots conegudes, el més cert és que no sabem quines diferències hi haurà entre un govern UCAP-PSOE i l’actual del PP, no sabem què es farà de diferent. La veritat és que no esperam massa cosa d’aquest govern PSOE-UCAP, perquè  avui se formalitza a Capdepera un pacte de centre-dreta. En aquesta legislatura les polítiques d’esquerres i progressistes estaran a l’oposició, i com que aquestes polítiques progressistes no estaran representades a l’equip de govern hem de dir que la nostra oposició es farà des de l’esquerra, mirant que aquestes polítiques no siguin oblidades per l’equip de govern que avui comença a fer feina.

   No entrarem a valorar si aquesta moció de censura compta amb l’aprovació popular, tal i com s’ha comentat en les darreres setmanes, i si en el cas  que fos sotmesa demà mateix a un referèndum obtindria una majoria de suports entre la ciutadania. El cert és que aquesta moció s’ha dut a terme en base a la legalitat vigent i a les normes aprovades democràticament i per tant s’ha d’acceptar, com no podria ser d’altra manera.

   La nostra oposició serà constructiva. En qüestions econòmiques no serem especialment durs, atesa l’actual conjuntura i en vista de tot el problema de devolució de les taxes mal recaptades, un assumpte del qual n’haurem de parlar prest. Ens conforman que s’arribi a final de legislatura havent pogut pagar les nòmines als treballadors de l’ajuntament sense necessitat de fer retallades importants en els serveis bàsics que s’ofereixen als ciutadans. Serà molt difícil, però si al final s’aconsegueix vos donam l’enhorabona per avançat.

   Ja sabeu quin model de poble vol el PSM en temes com la cultura, el turisme o la participació ciutadana, entre d’altres. Si, tot i la situació econòmica, aquest nou govern dóna passes cap a aquest model que vol el PSM-Entesa, ens tendreu al vostre costat i col•laborant. En canvi, si les decisions que es prenguin s’allunyen d’aquest model, o si observam que es governa amb sectarisme i per a uns pocs, ens tendreu damunt com a pitjallides.

   Finalment, només ens resta dir que vos desitjam sort, no una sort política de cara a les properes eleccions, sinó sort en la gestió. Perquè si no teniu sort ens fa por que aquest ajuntament s’enfonsi en el caos més absolut i, en conseqüència, es vegi afectada la qualitat de vida dels ciutadans d’aquest municipi, inclosos aquells que varen votar PSM-Entesa.

   Per tant, vos requerim perquè vos poseu a fer feina, que la faceu amb transparència, i vos desitjam sort en la gestió.       



 
Mateu Melis - Es Grup

   1.- En primer lloc, i com no podia ser d’altra manera, no estam d’acord amb aquesta moció de censura, ni per la forma ni pel contingut. Per la forma, perquè vàreu tenir tres setmanes des de les eleccions fins a la investidura i, almanco, els que forman ES GRUP, i, jo personalment, em crec més la versió del Sr. Alzina que qualsevol d’altra que per a nosaltres només semblen excuses. No és que em caigui millor ni pitjor, sinó que és el més lògic. Amb l’assumpte que tenia al jutjat, era lo més normal que amb causes pendents no volgués començar al front de l’ajuntament. Per tant, per a nosaltres no va ser una rompuda al darrer moment. Va ser una lluita per tenir els darrers dos anys de batlia.

   I amb el contingut. Això és una repartidora de càrrecs i cadires, amb especial importància amb la del batle, motiu del desacord inicial. De contingut programàtic, res de res, a no ser la continuació del que aquest pacte no va ser capaç de fer en quatre anys, ni diu, a l’acord, com ho pensa fer ara. Encara més, reafirma la nostra teoria de la repartidora. Anem a ocupar la cadira i després ja veurem…

   En quan al candidat que presenten els nou sotasignants. Ni siquiera va encapçalar la candidatura del PSOE. Altra cosa hagués estat que el Sr. Alzina dimitís una vegada investit i dona pas al segon de la llista. Però els votants del PSOE van votar el Sr. Alzina per a Batle, no el Sr. Fernández Mallol.

   El que per a nosaltres hagués estat estar a l’alçada de les circunstàncies era, ja que tenim un Batle, anar a fer-li costat, i no em referesc només a UCAP, sino també al PSOE, PSM i nosaltres. Malgrat les diferències de ideologia, als pobles aquestes queden en un segon  terme. Això hagués estat posar els interessos de Capdepera per damunt de tot. Ara s’ha demostrat que l’únic que interesa és ocupar una cadira, tenir un bon sou, i després ja veurem.

   S’ha xerrat d’estabilitat. I que no és estable el govern a Catalunya, malgrat estar en minoria? I que no és estable el govern a Extremadura, malgrat estar en minoria?, etc. El que passa és que hi ha polítics (govern i oposició) que sí que realment posen els interessos generals davant els particulars, i arriben a acords, cosa que no és el vostre cas. I em podrieu dir, que no hi ha hagut enteniment amb les propostes que ha presentat aquest equip de govern. Però és que no se li ha donat ni els cent dies de rigor i ja els feis fora.

   Per tot l’exposat, com he dit abans, votarem en contra d’aquesta moció de censura.

   Per cert, ja per acabar, intuïm quina serà la primera decisió del nou batle. Apujar-se els sous. Nosaltres entendríem una petita pujada de sous, al voltant del 10%, però preveim que serà molt més grossa, que pagaran tots els ciutadans amb els seus impostos. I si no basten, ens els pujaran. Per això, si no tenc raó amb el que dic, li prec que al discurs de la investidura se comprometi amb els ciutadans a no pujar-se els sous més del 10% i a no pujar els impostos durant els propers quatre anys. Si no ho fa, realmente estem davant una repartidora