D'ençà del terratrèmol d'Haití hem rebut diverses cartes d'entitats en què ens demanen la publicació de la seva sol·licitud de suport econòmic.

Fins a dia d'avui, ens havíem resistit a publicar el que es pot trobar a qualsevol altre mitjà de comunicació. A més, a qualsevol sucursal bancària vos poden indicar el número de compte on depositar els donatius.

Sabem que a Capdepera s'estan gestant diverses iniciatives per a la recaptació de fons. Des del convenciment que Cap Vermell col·laborarà amb qualsevol iniciativa que sorgeixi en el nostre porble per aquest motiu i conscients de la magnitud de la catàstrofe, vos publicam una carta rebuda de la Creu Roja:

Benvolgut amic / benvolguda amiga,

Es calcula que més de 3 milions de persones han estat afectades pel terratrèmol de 7,3 graus que va sacsejar Haití i que més de 200.000 persones s’han quedat sense casa. La xifra de morts encara no s’ha determinat tot i que es confirmen les pitjors previsions.

En les primeres hores després de la catàstrofe, les necessitats immediates es concentren en la recerca i rescat de supervivents, l’atenció sanitària d’emergència, la dotació d’aigua potable, l’allotjament, la logística i la millora de les telecomunicacions.

Creu Roja Espanyola ja ha enviat 20 delegats per completar l’equip que tenim destinat a Haití. En aquests moments es contempla ampliar el recolzament de recursos humans. A més, hem enviat un primer comboi d’ajuda humanitària i vehicles d’emergència i s’estan preparant 3 avions amb:

Unitats de Resposta a Emergències (ERU):

ERU Telecomunicacions
ERU Aigua i Sanejament


Subministres d’ajuda d’emergència:

Material sanitari
Mantes
Kits de cuina i higiene…


L’operatiu de la Creu Roja Espanyola forma part de l’àmplia campanya humanitària posada en marxa pel Moviment Internacional de la Creu Roja i de la mitja Lluna Roja. La Creu Roja Internacional ha realitzat una crida d’ajuda per assistir a més de 100.000 persones durant els propers nou mesos.

Haití ens necessita a tots. La teva col·laboració és més important que mai.

Moltes gràcies.

Davant una emergència, la col·laboració ciutadana és vital.

Juan Manuel Suárez del Toro
President de la Creu Roja Espanyola