El col·legi de consultors ultima els preparatius per a la presa de possessió del bisbe Xavier Salinas


Nadal Bernat serà l'encarregat del protocol de l'acte


L’Administrador Diocesà, Mn. Lluc Riera, es va reunuir, el passat divendres dia 4 de gener, amb el Col·legi de Consultors de la Diòcesi per a ultimar els detalls de la presa de possessió de Mons. Xavier Salinas, que tendrà lloc el proper 12 de gener a la Seu de Mallorca.
Mn. Lluc Riera s’ha reunit setmanalment amb els membres del Col·legi de Consultors, que han estat els seus col·laboradors pròxims d’ençà del trasllat de Mons. Jesús Murgui a la Diòcesi d’Oriola-Alacant. La del passat divendres va ser la darrera reunió del Col·legi, en la qual es van repassar els preparatius per a la presa de possessió del bisbe XavierSalinas. L’Administrador Diocesà, a més, va aprofitar per agrair-los la seva tasca i suport durant aquests mesos de seu vacant.

El proper dissabte 12 de gener tendrà lloc a la Seu la presa de possessió del Bisbe Xavier Salinas com nou bisbe de Mallorca. Està prevista la participació de 24 bisbes i cardenals, nombrosos preveres i més de 4.000 feligresos, entre els quals una nodrida representació de Tortosa.
El so de la campana major de la Seu, n’Eloi, marcarà l’arribada del nou bisbe Xavier Salinas, amb la comunitat diocesana reunida a l’Església Mare de Mallorca. Davant del portal major, li donarà la benvinguda el col·legi de consultors i l’Administrador Diocesà, Mons Lluc Riera i Coll el presentarà a les primeres autoritats. En entrar a la Seu, el Nunci Apostòlic, Mons. Enzo Frattini presentarà el nou bisbe al degà-president del Capítol catedral, Mn. Joan Bauzà, i a la resta dels canonges de la Seu. Llavors el degà-president del Capítol, presentant la Veracreu a la veneració del bisbe Xavier, li oferirà el salpasser amb l’aigua beneïda, amb el qual el prelat s’aspergirà ell mateix i els presents.
Amb una processó d’entrada presidida pel Nunci Apostòlic començarà el ritu d’entrada i possessió de la càtedra. Després d’unes paraules de presentació manarà que siguin presentades al col·legi de consultors les lletres Apostòliques, amb les quals el Papa Benet XVI ha nomenat bisbe de Mallorca; es fa lectura de les lletres i acte seguit el Nunci Apostòlic convidarà al bisbe Xavier a seure a la càtedra episcopal i li oferirà el bàcul. En aquest moment el Nunci Apostòlic li cedeix la càtedra, la Seu, des d’on presidirà les celebracions a partir d’aquell moment. Aquest lloc no havia estat ocupat per ningú des de la partida del Bisbe Jesús. Assegut a la càtedra, rebrà el bàcul de pastor, de mans del Nunci, per poder guiar els cristians mallorquins pels camins de l’evangeli, a imatge del Bon Pastor-Jesucrist. El Degà-president del capítol i el que fins ara ha estat Administrador Diocesà, en nom de l’església de Mallorca, li donaran la benvinguda; després, el col·legi de consultors, els membres del Capítol Catedral, alguns religiosos, religioses i seglars, en representació de tot el Poble de Déu, saludaran al nou Bisbe i li prometran respecte, fidelitat i obediència, com a successor dels apòstols. Monsenyor Xavier Salines Viñals ja serà Bisbe de Mallorca.