SITUACIÓ DESPRÉS DE LES DARRERES DIMISSIONS








 

Després dels darreres esdeveniments ocorreguts, amb la dimissió dels regidors d'UCAP, Biel Torres i Joana Llull, des del PSM-Entesa, i sense voler entrar a valorar les circumstàncies personals exposades per justificar la renúncia, volem fer les següents valoracions:

En primer lloc és necessari posar de manifest el mal que PSOE i UCAP han vingut causant al llarg dels darrers 18 mesos a la imatge del municipi a l’exterior, als ciutadans de Capdepera en general i a la classe política en particular. Aquest seguit de renúncies i dimissions, d'’enfrontaments i lluites pel poder, no fan més que afegir incertesa i preocupació a totes aquelles persones que ho estan passant malament, ja siguin desocupats, treballadors o petits empresaris, com a conseqüència de la greu crisi econòmica que patim. Lluny de rebre un missatge d’esperança, unitat i estabilitat de cara al futur, el que perceben els ciutadans és la imatge d’un equip de govern que no es dedica a resoldre els seus problemes sinó a resoldre disputes internes. I tot plegat sense parlar del mal que aquesta situació causa a la imatge de la classe política en general, ja prou deteriorada, tant si s’està al govern com si no.

En segon lloc, i com ja vàrem manifestar en el ple extraordinari de dia 27, resulta que els candidats de PSOE i UCAP que es varen presentar a les darreres eleccions municipals i als quals la gent va atorgar la seva confiança, ja no seran batles cap dels dos. A aquestes dimissions s’hi ha d’afegir la de dos regidors més: el Sr. Abril del PSOE i la Sra. Llull d'UCAP, motiu pel qual pensam que tot plegat suposa un frau a la confiança dels electors. Aquests varen votar unes llistes i unes persones concretes per a gestionar els assumptes municipals, persones que ja no hi són. Si no es tractàs d'un ajuntament és evident que s’haurien de convocar eleccions anticipades amb la màxima urgència.

I en tercer lloc, s’ha de posar de manifest, dissortadament per als ciutadans d’aquest municipi, que aquest equip de govern, independentment de les persones de la llista d'UCAP que finalment entrin a formar part del consistori en substitució dels regidors ara cessats, pareix no estar capacitat per treure Capdepera de la greu situació econòmica, política i social en la qual es troba. ¿Es recompondrà un equip de feina incapaç d'oferir solucions i de posar damunt la taula un programa de feina seriós i coherent en cada una de les àrees, que permeti visualitzar un futur més esperançador? Tal i com ja es va posar de manifest en el darrer ple ordinari de desembre, la  majoria des regidors varen ser incapaços d’exposar un mínim pla d’actuació per al proper any.

Atesa l'actual situació, des del PSM-Entesa volem comunicar als ciutadans que seguirem controlant l’acció de l’equip de govern amb el màxim rigor possible, com hem fet fins ara, però també, atesa la situació d’emergència que patim, i vist que en tot això no hi ha ni guanyadors ni perdedors, ni els ciutadans volen guanyadors ni perdedors, els nostres regidors seguiran fent una oposició constructiva, oferint solucions i propostes concretes, com ja han fet en diverses ocasions, i donant una mà a l’equip de govern quan ens ho demanin.


PSM-Entesa Capdepera