El nucli antic de Capdepera torna a tenir els carrers aixecats a causa de l’inici de les obres de la segona fase de pavimentació i embelliment i les de la xarxa de drenatge.





    El projecte de pavimentació i embelliment es duu a terme a dos carrers: Major i Pla d’en Cosset. El primer comença a partir de la plaça des Sitjar, no inclosa, i arriba al carrer Centre. El segon comença al carrer de la Mar i també arriba al carrer Centre. L’objectiu en ambdós carrers és canviar el paviment asfàltic que es troba en mal estat per un de tipus baleta, amb formigó de color i eliminar les voreres; d’aquesta manera, es continua amb la mateixa estètica que es va usar en la primera fase del projecte. 


 
   Per separar la plaça des Sitjar amb el carrer Major es col•locaran jardineres i pilons i es deixaran dues entrades per als vehicles.
   L’altra intervenció que es realitza en aquesta zona és la instal•lació de la xarxa de pluvials per donar continuïtat a l’executada a la primera fase i així recollir l’aigua del Castell i dels carrers confrontants. Al mateix temps, es deixen les canalitzacions  preparades per si en un futur es volen soterrar altres serveis, com ara el telèfon o el llum. 


   El segon projecte que s’està duent a terme és la instal•lació de la xarxa de drenatge del carrer Centre i de les escales del carrer Nou. Amb aquesta intervenció es donarà sortida a les xarxes dels carrers Major i Pla d’en Cosset -en obres en aquest moment- i dels carrers Fondo, Segadors Gabellins i Estrella, executades en projectes anteriors. L’aigua recollida arribarà fins al col•lector existent al carrer Col•legi.
   Dins les actuacions està previst el canvi de paviment dels dos carrers, tot i que el carrer Centre continuarà amb paviment asfàltic i el carrer Nou tendrà una pavimentació també de tipus baleta amb formigó de color.



   A causa del seu mal estat, també es rehabilitarà amb baleta el paviment del carrer Pas de Can Dama; s’hi reconstruirà una caseta de comptadors en mal estat; i la pavimentació d’una zona amb peces de marès; s’hi col•locarà una barana; es replantaran les zones de parterre i s’hi construirà una xarxa d’enllumenat, amb un fanal amb les corresponents arquetes.
   Ambdós projectes, que compten amb supervisió arqueològica en tot moment, es financen amb càrrec al FOMIT i tenen un pressupost de 212.660 euros i de 216.963 euros respectivament. El termini d’execució és de dos mesos des de l’inici de les obres, el passat 21 de febrer, perquè estiguin acabades abans de la fira anual del Mercat Medieval.


Carrers afectats  per les obres (groc)


Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera