Aprovada la pròrroga de les obres de segellament de l'antic abocador
--------
L'oposició commina l'equip de govern a no obrir el Centre Cap Vermell fins que s'hi esmenin les deficiències










Dos eren els plenaris que s'havien convocat per al dia de Sant Pere, el dimarts 29. Aixòc sí, amb un únic punt a debatre en cadascun d'ells.

En el primer Ple Extraordinari (8’37 hores) es tractava d’atendre el recurs presentant per l’empresa Coexa, en relació a la pròrroga de les obres de segellament de l’antic abocador de residus sòlids de Son Terrassa, que l’Ajuntament li havia denegat el passat mes de maig. Els informes jurídics eren favorables a aquesta pròrroga, fins al 30 de juny (és a dir, que acaba avui) atenent circumstàncies alienes a l’empresa (meteorològiques i de procediment administratiu del mateix Ajuntament). L’oposició va carregar contra l’equip de govern i va exigir responsabilitats per la part que afecta l’actuació municipal en l’endarreriment. El batle va acceptar aquesta responsabilitat i la va fer extensiva a tot el seu equip, cosa que no va satisfer ningú, especialment al PP, ja que segons Joan Ferrer cada regidor és responsable de la seva àrea. Sigui com sigui, la pròrroga es va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern i  d’EU-EV i Es Grup. El PP hi votà en contra.


Segon Ple (9’07 hores), per a debatre el projecte i execució de les obres del Centre Cap Vermell. En primer lloc va intervenir Joan Ferrer (PP), qui va fer una llarga i documentada exposició sobre la gestació i execució d’aquesta infraestructura, farcida, segons va dir, d’irregularitats a partir del moment que l’actual equip de govern va accedir al poder (juny de 2007). Va recordar les reiterades peticions d’informació que ha presentat davant el Ple, i que en cap cas se li ha lliurat. El batle, Josep Gallego, li va respondre que tenia accés a l’expedient. Segons Ferrer, el projecte que finalment s’ha executat no és l’original, que les obres varen començar sense projecte bàsic ni d’execució (i que per això s’havien hagut d’aturar, en el mes de gener de 2009), i que el final d’obra no es pot concedir perquè hi ha tota una sèrie de deficiències que s’han d’esmenar, la més greu de les quals seria una alçada inferior a la que determina la mateixa normativa municipal, en la planta baixa. De la seva banda, Mateu Melis (Es Grup), va oferir una sèrie de dades econòmiques amb les quals va posar en entredit la justificació de canvi de projecte per a evitar un cost excessiu d’aquest edifici, ja que final s’havia assolit una sobrecost de 84.000 euros, tot i haver-se suprimit l’aparcament subterrani, atribuint-ho a la nova façana. Això sí, ara es té mobiliari inclòs i en el primer projecte no n'hi havia. Es va queixar, Mateu Melis, que l’equip de govern dugués el plenari tan poc preparat, sense donar resposta a les preguntes que es platejaven. En una segona intervenció, Joan Ferrer va concloure que “s’han fet les coses amb els peus”, i va dir que esperaria “un temps prudencial” perquè se li aclaresquin tots els temes posats damunt la taula, i a més va comminar l’equip de govern que, mentrestant, no obri l’edifici fins que s’esmenin les deficiències d’acord a la normativa vigent.