Amb la Conselleria d'Agricultura i Pesca com
a màxim responsable, definitivament,

HI HAURÀ
MOSTRA DE LA LLAMPUGA





 

Dèiem, el passat divendres, que érem moderadament optimistes. Ara ja podem afirmar que, un any més, hi haurà Mostra de la Llampuga. Així ens ho han confirmat el regidor Climent Crespo i el secretari de la Confraria de Pescadors, Jeroni Ferrer. 


Com també avançàvem, aquest dilluns s’ha desplaçat a Capdepera la directora general de Pesca, Patricia Arbona i ha presidit una reunió amb representants de l’equip de govern municipal i de la Confraria de Pescadors. Resultat: la Conselleria, per mitjà de l’empresa pública SEMILLA, es responsabilitza de l’edició d’enguany de la Mostra, amb el suport de l’Ajuntament i, com no, amb el treball organitzatiu de la Confraria.

 

No és hora de repartir culpes ni de fer retrets. Hi ha poc temps i el que cal, en aquests moments, és fer feina de valent perquè la vuitena edició d’aquesta gran fira gastronòmica resulti tan lluïda com en edicions anteriors i que el nom de Cala Rajada soni positivament per tot Mallorca i arreu d’Europa. Finalment, ha hagut de ser una institució supramunicipal la que es posàs al front de l’esdeveniment, quan les penúries econòmiques han estat a punt d’engegar a rodar una cita que en els anys precedents ha assolit un prestigi important. De fet, ens consta que hi hauria altres municipis disposats a assumir el repte de fer-se seva la Mostra de la Llampuga, de manera que cal anar en compte si no volem que ens la prenguin de les mans.

 

La Conselleria, com hem dit, es posa al capdavant de l’edició 2009 de la Mostra, però, de la reunió d’aquest dilluns se n’infereix també que, immediatament després que aquest capítol es tanqui, s’han de reunir les parts implicades i posar les bases per a la consolidació definitiva de l’esdeveniment. I quan ens referim a les parts implicades, a banda de les institucions, estam pensant en altres organitzacions econòmiques, diguin-se hotelers, restauradors o comerciants. El que no pot tornar a passar és que, un mes i mig abans d’obrir les portes, la Mostra encara no sàpiga qui se n’ha de fer càrrec.

 

En tot aquest afer, "Cap Vermell" ha procurat no fer cap moviment contrari als interessos generals: salvar la Mostra. Cosa que, lamentablement, no podem dir de tothom. Alguns grups, institucions, partits, o el que sigui, haurien de vigilar que a les seves files no n'hi hagi que en comptes d'esmolar facin osques.

 

I ara, tots a empènyer en la mateixa direcció, i a aconseguir que la VIII Mostra de la Llampuga sigui un èxit. Com sempre.