Completada la travessia!
Miquel Suñer aconsegueix nedar entre Menorca i Mallorca, amb un temps rècord
(foto http://nedarsenseparar.host56.com/)
"Cap Vermell" ha vingut informant de l'aventura del nedador català Miquel Suñer, en el seu intent de travessar de Menorca a Mallorca nedant. La nostra ha estat -ho reconeixem- una informació de segona mà. En vàrem tenir les primeres notícies per mitjà de dos lectors de la nostra pàgina, i a partir d'aquí hem mirat de fer-ne un seguiment des de la distància.

Com recordareu, a migdia del diumenge 19 donàvem compte de les novetats que ens arribaven des de la web http://nedarsenseparar.host56.com/, segons les quals el nedador, cap a les 10'30, ja havia fet la meitat del camí. Després, aquesta pàgina no ha actualitzat la seva informació (fins a les 21 hores del mateix diumenge). Però heus aquí que IB3, en el seu telenotícies del vespre confirmava que Miquel Suñer havia assolit el seu objectiu i que havia tocat terra en el cap d'es Freu i que a més havia superat el millor temps de les quatre travessies precedents; la televisió autonòmica incloïa, també, una breu entrevista amb el nedador.

Bé, com ja havíem dit, aquesta ha estat una aventura bàsicament menorquina, i nosaltres l'hem seguida perquè la nostra costa, com no podia ser d'altra manera, havia de ser el lloc de finalització d'aquesta gesta. També hem pogut constatar que si s'hagués necessitat suport malloquí, a Cala Rajada n'haurien trobat.

Sigui com sigui, l'enhorabona a Miquel Suñer.

----------------

Posteriorment, a http://nedarsenseparar.host56.com/ també se n'ha donat la informació oficial, que una vegada més transcrivim per a tots vosaltres:

Per cinquè cop a la història, el canal de Menorca ha estat creuat.

A les 17,09 del diumenge 19 de juliol de 2009, en Miquel Suñer i Comalat ha entrat a la història de la natació a llarga distància en aconseguir creuar el Canal de Menorca per cinquè cop en tota la història.

En Miquel ha necessitat 12 hores 19 minuts per creuar el canal. En total ha fet un recorregut de 39,4 km.

El mar ha estat un bon aliat durant la travessa, exceptuant la sortida i les últimes 3 hores. La marinada (vent tèrmic) direcció sud, que hi ha hagut en acostar-se a Mallorca, ha posat a prova la condició física i mental d’en Miquel.  De passar de nedar a un ritme de 3,5-4 km hores, els últims kilòmetres els ha nedat a una mitjana de 2 km hora, degut a les onades que li venien de cares. Aquestes onades provocaven que quan es parava per beure i menjar, la deriva l’empenyia en direcció contraria.

Els molts SMS d’ànim que ha anat rebent durant la travessa l’han ajudat molt, ja que es sentia acompanyat i amb ganes de continuar.

Finalment ha aconseguit arribar al Cap de Pera entre els aplaudiments de la gent que s’havia aplegat al punt d’arribada i a tota la gent que l’ha acompanyat durant tota la travessa des de l’embarcació. En Miquel en agraïment a la “seva gent” ha fet encara unes últimes braçades, en tornar a tirar-se a l’aigua per pujar a l’embarcació i donar-los les gràcies.

Després de 3 anglesos i de la Sra. Montserrat Tresserres, en Miquel ha sigut la cinquena persona de la història que creuat el canal.

MOLTES FELICITATS CAMPIÓ. ESTEM MOLT ORGULLOSOS DE TU!!!