El president Francesc Antich inaugura la
remodelació del carrer d'es Port



En la mateixa visita, col·locà la primera pedra dels pisos
de protecció oficial en el solar de l'hotel Vaquer

Les obres de rehabilitació del casc urbà de Capdepera, conceretament les que s'han duit a terme en el carrer d'es Port, varen ser inaugurades el passat dimecres, dia 15 pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich. Aquest es va desplaçar a Capdepera acompanyat pel conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero i per la la directora Gerent de l’IBAVI, Catalina Cladera; a més, va estar acompanyat pel batle, Bartomeu Alzina; pel conseller d'Hisenda del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Flaquer,  i per la quasi totalitat de regidors, tant de l'equip de govern com de l'oposició.

Image

Però abans d'aquesta inauguració, els visitants varen posar la primera pedra del nou edifici de vivendes de protecció oficial que es construiran en el carrer Pizarro, en un solar cedit per l'Ajuntament. Seran set habitatges, un dels quals estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, set places d’aparcaments vinculades i dos locals comercials, a més de sistemes d’estalvi, com plaques solars i comptadors d’aigua individuals. Cadascuna de les vivendes tendrà 88 metres quadrats útils i 3 habitacions, i seran destinades a règim de lloguer. 



La inversió prevista és de 702.205,81 euros i té un termini d’execució de 13 mesos. Recordem que l'Ajuntament va concedir una exempció per a la realització d'aquesta obra, forma dels terminis que estableix la normativa municipal.

Amb aquest nou edifici, el municipi de Capdepera comptarà amb 88 nous pisos de protecció oficial, dels quals 38 fa tres anys que estan construïts i encara no s’han pogut entregar pels problemes de subministrament elèctric que ha patit el poble. S'espera que, amb la subestació que s’està construint, aquests problemes es solucionaran definitivament.

Image

Image

Tot seguit, la comitiva pujà a Capdepera, on va visitar les obres del carrer d'es Port i carrers adjacents.

Image

El projecte ha tengut un pressupost total d’1.537.474,16 euros i, a més del l'esmentat carrer d'es Port ha afectat els carrers Gómez Ulla, Muntanya, Clapers, Migdia i Ses Penyes. S’ha reordenat el tràfic de vehicles i d’aparcament, s’ha embellit tota l’àrea i s’han suprimit les barreres arquitectòniques. Per a aquest projecte s'ha comptat amb un finançament del 67,3% de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques, dins les ajudes per a rehabilitació de barris.


Image

El president Antich i els seus acompanyants no se'n volgueren anar de Capdepera sense passar per can Creu d'Inca, on varen conèixer de primera mà les obres de remodelació que s'hi estan duent a terme.