Jornada gastronòmica



Cap Vermell vos ofereix les receptes del show-cooking 2009,
elaborades per Toni Navarro i Sebastià Ferrer

----

La jornada es tancà amb la vetllada cinematogràfica

El capvespre de dimarts, dia 14, va tenir la gastronomia com a eix central. D'una banda, les dones de la Parròquia organitzaren un taller de fer panades; de l'altre, Toni Navarro i Sebastià Ferrer "Maleter" realitzaren un show-cooking en què elaboraren un menú complet: entrant, peix, carn i postres.

Vegem-ne les imatges i repassem amb detall les receptes dels dos cuiners, que vos oferim en exclusiva, per si no hi assistíreu.

Pel que fa al taller de panades, va resultar una autèntica exhibició, com cada any. És cert que hi havia moltes mans, però la veritat és que en no res tengueren fetes més de 200 panades, que després s'oferiren al públic assistent.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

En aquestes qüestions, la veterania és un grau, i si deim que n'hi ha que hi tenen la mà trencada, no descobrim res.

Image

Però és igualment cert que la veterania s'assoleix si es comença de joves. Vegeu aquests futurs mestres en l'art de fer panades. Algun d'ells ja hi té una traça que fa enveja.

Image

Image

Bé, aquí teniu una mostra del que surt d'un taller d'aquestes característiques: una autèntica perfecció, una mostra d'habilitat fora mida, unes panades que semblen fetes amb motlle.

Image

I, au, al forn!

Image

I passam a la segona part de l'horabaixa. Dos mestres, cara a cara: Toni Navarro vs. Sebastià Ferrer. Dues maneres de fer i un sol objectiu: fer les delícies dels comensals. La complicitat va ser absoluta.

Image

Image

Image

Anem a les receptes. Aquestes són les de Toni Navarro.

Crema fresca de vainilla i canyella amb maduixots

Cuiner: TONI NAVARRO

(TRATTORIA S’ÀMFORA I pos3)

INGREDIENTS: (per a 4 persones)

½ litre de llet o nata líquida

20 gr. de sucre

3 ous

50 gr. de mantequilla

1 trosset de closca de llimona

1 mica de canyella mòlta

ELABORACIÓ:

Posam tots els ingredients menys la mantequilla en un bol de vidre, remanam bé a punt de batre amb una vareta i ho colam; ho posam al microones a màxima potència durant 5 minuts i ho remenam enèrgicament mesclat-ho tot bé. Repetim la mateixa operació les vegades que calgui fins a obtenir una crema densa; afegim la mantequilla, mesclam tot bé i ho repartim en motllos o tasses. Ho deixam reposar a la gelera fins que es refredi completament.

SERVIR:

Una vegada ben fred decoram amb maduixots i ho servim.

  

Milfulls amb puré, verdures naturals i salsa de formatge fresc

Cuiner: TONI NAVARRO

(TRATTORIA S’ÀMFORA I pos3) INGREDIENTS:

(per a 4 persones)

600gr de puré de patates amb

mantequilla

1 carbassó

1 pebrot vermell

4 xampinyons

1 ceba

Formatge fresc i un raig de nata

50 gr. de mantequilla

Oli d'oliva

Sal

Julivert picat per a decoració

(les verdures es poden posar segons les preferències de cadascú)

ELABORACIÓ:

Elaboram el puré de la forma tradicional; tallam les verdures en cuadredets petits i les saltajam amb un rajolí d'oli d'oliva, tenint en compte la duresa del producte i la seva grandària. Posam el puré i les verdures en capes en un plat amb motllo ciclíndric. Treim es motllo i al voltant posam un raig de salsa de formatge.

SERVIR:

Finalment decoram amb julivert picat.

Heu pres nota? Idò a provar-ho, s'ha dit!

Image

Image

Passem a veure què va cuinar en Sebastià Ferrer.

Dorada en papillote, amb amb amb amb verduretes

Cuiner: Sebastià Ferrer (Maleter)

INGREDIENTS:

(per a 4 persones)

2 dorades d'uns 300g cadascuna

1 pastanaga

1 manat de cebes tendres

1 porro

Uns grans de pebre rosa

Oli d'oliva verge extra

Sal

Pebre negre

1 porro

Uns grans de pebre rosa

Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:

Netegem i filetejam les dorades perquè quedin sense rastre d'espines ni escates; posem els filets en paper d'alumini; hi possam sal i pebre bó; a continuació tallam les verdures en juliana, ben fines i les posam damunt del peix al papillote; posam uns grans de pebre rosa damunt, tornam a posar sal i pebre bó al gust de cadescú; hi posam un raig d'oli d'oliva; tancam bé perquè no pugui sortir el vapor que es genera dedins, a partir dels sucs del mateix peix, que serà el que cogui el conjunt. Seguidament es posa al forn a uns 180-190º durant aproximadament 10-15 minuts. El punt de cocció ha de ser el just, amb el peix tendre i suau, sense que s'assequi, i les verdures amb una textura "al dente", cruixents i saboroses.

SERVIR:

Treure del paper i servir amb una mica de sal d'escata per damunt i un altre raig d'oli d'oliva.

  

Medallons de porc amb poma i mel

Cuiner: Sebastià Ferrer (Malater)

INGREDIENTS:

(per a 4 persones)

2 filets de porc

2 pomes

2 grells d'all

1 ceba

1 tassó de vi blanc

2 cullerades de mel

Oli d'oliva

Sal

Pebre bó (negre)

Julivert

ELABORACIÓ:

Tallam els filets a medallons i posam sal i pebre bó; posam un parell de cullerades d'oli d'oliva en una paella i enrossim els medallons (per segellar la carn i que quedi sucosa). Un cop daurats el medallons, els apartats; a la paella posam l'all i la ceba trossejats; un cop hagin agafat color se li afegeix el tassó de vi blanc juntament amb la poma i els medallons; ho deixam reduir per després afegir la mel.

SERVIR:

Emplatam


En Sebastià, en algun moment, va dir que l'elaboració dels seus plats era tan senzilla, que fins i tot un infant la podia endreçar. I dit i fet: dos voluntaris l'ajudaren a confeccionar els papillots.

Image

Les presentacions d'en Toni Navarro, com sempre, una pintura.

Image

I la gent, la molta gent que assistí a l'exhibició, no va perdre calada. I fins i tot ho pogué degustar.

Image

----------------

I a les 10 de la nit, cine, com estava anunciat. Entre 250 i 300 persones assistiren a la projecció de la pel·lícula "Madagascar, de la gàbia a la jungla", dins el cicle de cinema en català que promou la Direcció General de Política Lingüística, amb el suport de l'Obra Social de "Sa Nostra".

Jornada completa.