Alllarg de dues setmanes, els arqueòlegs Catalina Garau, Bernat Oliver i Josep Merino han conduït una nova etapa d’excavacions al Castell de Capdepera, amb la col·laboració d’un grup de voluntaris.

En aquesta ocasió, en la línia d’eliminar pressió a la murada sud del recinte, han obert una nova cata aferrada a la murada, en la qual s'ha descobert dues finestres, cosa que fa suposar que es tracta d'una nova habitació. A més, han començat a excavar dues cates més, en una de les quals ha sortit ala llum el portal d’una casa. Amb aquest descobriment es comença a traçar el mapa d’on hi havia el carrer i de com podria ser la distribució dels habitatges de l'època corresponent a les restes que es van trobant, això és, el segle XVIII.

Pel que fa a materials recuperats, s’han trobat monedes, dues pipes, un mànec de ganivet i ceràmica diversa.

Després de l’estiu, començar de berll nou les excavacions d’hivern, que tendran lloc un dissabte dels mesos de setembre, octubre i novembre.

A la cloenda del passat dia 1, hi va assistir la regidora de Patrimoni, Lorena Molinillo, per parlar amb els arqueòlegs i comprovar personalment les troballes que s'ha fet.