Segona proposta, deim, d'aquest estiu que el Centre Melis Cursach ens omple d'art, gairebé sense solució de continuïtat. I si abans ens havia sorprès molt gratament la mostra de Jaume Canet, ara no ho fa menys amb aquesta exposició d'A. Jesús Ballester, un pintor amb una important trajectòria que el precedeix i l'avala.

 

Abans d'arribar a Capdepera per primer cop, Ballester ja duia a l'esquena 30 exposicions col·lectives i 19 d'individuals, un recorregut de més de 30 anys que suposen, com no pot ser d'altra manera, una evolució que, això no obstant, sempre es manté fidel a la vocació indestructible de pintor compromès amb la realitat immediata, amb el “comportament humà”, com diu el fulletó de la galeria. Aquest comportament humà, sovint obscur i negatiu, com ens reconeixia el mateix artista, condiciona la seva obra, però sense que aquesta esdevengui un “relat literari” de la realitat.

No es tracta d'una exposició antològica, però sí que hi podem veure treballs de gairebé totes les etapes d'aquest pintor que entén que la seva obra pugui agradar o no, però que difícilment acceptaria que generàs indiferència. Ens va confessar influències de Francis Bacon, Paul Klee, Torres-Garcia o Alceu Ribeiro, és a dir, i aquesta és una valoració nostra, un pòsit d'alt valor expressionista.

 

Tot plegat conforma una mostra altament recomanable, en què olis, dibuixos o gravats traspuen tota la sinceritat d'un artista que voldria pintar les 24 hores del dia. Seguiu el nostre suggeriment i passau per “Sa Cotxeria” qualsevol dia, de 19 a 21 hores. Val molt la pena.



Dimecres a les 20 hores hi haurà una visita guiada pel propi autor