El Mercat Medieval  acaba

     amb un ensurt provocat per un incendi


   Era el diumenge dia 20, ja la cloenda del Mercat Medieval, al voltant de la mitja nit, quan es recollien les darreres paradetes i tothom donava per acabada la festa, que se produí un gran ensurt en el carrer Ciutat, just davant del Teatre de Capdepera. En aquell moment es produí l'incendi de dues grans bales de palla situades a l’inici de la zona firal, per la part del carrer Ciutat, les quals actuaven com una mena de torres  que marcaven l’entrada al recinte. El foc es va avivar molt ràpidament, ja que a més de tractar-se de material  molt inflamable, feia vent.





   Segons la informació facilitada per un lector, les grans flamarades van fer explotar un transformador elèctric, cosa que alertà als veïns de e la zona. La ràpida intervenció de la policia local i dels bombers va evitar que els danys fossin majors, ja que el foc va afectar greument la façana d’una casa (sembla que no es va propagar a l’interior) i tres persones varen ser ateses in situ per inhalació de fum. Els vidres del Teatre de Capdepera també han resultat danyats per l'escalfor.
   Se sospita que l’incendi va ser intencionat, ja que, segons es comenta, algunes persones fugiren de la zona precipitadament moments abans de produir-se  l’incendi. Cal, en tot cas, esperar que s’informi oficialment de les causes del sinistre que, ara per ara, s'estan investigant.



   Aquest dilluns, ja de bon matí, personal de la brigada municipal,  de Telefònica, electricistes i altres professionals treballaven per adobar els desperfectes, i retirar portes i persianes cremades així com elements perillosos. El batle de Capdepera, Rafel Fernández, i el regidor de Serveis, Sebastià Sureda, juntament amb tècnics municipals, n'han coordinat les tasques. El carrer no s'ha hagut de tancar al trànsit.



   Com deia un comunicant (al qual agraïm les fotografies preses en el moment del sinistre) es tracta d'un “trist final per al Mercat Medieval”.
Afortunadament no s’han hagut de lamentar desgràcies personals greus.