Èxit de participació en les "I Jornades de Guiatge en Espais Naturals" del Parc natural de Llevant










43 persones han participat en les I Jornades de Guiatge de grups en espais naturals, organitzades pel Parc natural de la península de Llevant. L'equip tècnic del parc natural comptà amb la col·laboració de la Federació Balear de Muntanyisme, l'Escola Balear d'Activitats de Muntanya, l'Associació de Guies i Tècnics de Muntanya de les Illes Balears, la secció de Muntanya de la Comandàcia de la Guàrdia Civil de les Balears, l'equip gestor del Paratge natural de la Serra de Tramuntana i la Fundació Teatre d'Artà.



Les Jornades consistiren en diverses ponències els passats dijous i divendres sobre temes relacionats amb el món del guiatge de grups i el muntanyisme, i es complementaren amb una excursió el dissabte, en la que es donaren a conèixer els dos nous itineraris autoguiats recentment condicionats al Parc natural. Amb aquestes dues noves rutes, les finques públiques d'Albarca, es Verger i s'Alqueria Vella compten ja amb un total d'onze itineraris senyalitzats.
Al llarg dels tres dies es tractaren nombrosos temes d'interès per a un sector emergent com és el del turisme de natura, i es feu palesa la necessitat de regular les activitats turístiques i d'oci a la muntanya, i d'acreditar-ne els professionals qualificats, donat l'interès que desperten com activitats complementàries al sector turístic, que dia a dia reclama una major diversificació i qualitat.


Parc natural de la península de Llevant