L’Ajuntament  de Capdepera, juntament amb altres 9 ajuntaments de Mallorca que mantenen actives les seves AL-21, rebrà ajudes de la Conselleria de Cooperació Local.


Subvencions obtingudes per l'Ajuntament de Capdepera dins l'any 2010 en l'àrea de Medi Ambient.
 

 

Hem llegit a la publicació del Consell, "Fent Xarxa", que el Consell de Mallorca atorgà 60.000 euros d’ajudes  de  d’Agenda 21 a 12 dels 25 ajuntaments que sol·licitaren l’ajuda i que  han complert els requisits. En concret, es tracta d’Algaida, Andratx, Búger, Calvià, Capdepera, Esporles, Estellencs, Manacor, Petra, Sa Pobla, Santa Eugènia i Sóller.

 El conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, i la directora insular d’Assessorament Municipal, Maria Orts, manifestaren en roda de premsa que les ajudes s’han destinat als ajuntaments que realment estan desenvolupant uns processos d’Agenda 21 òptims; i per això les bases de les subvencions han estat unes bases molt selectives. El Departament de Cooperació Local subvenciona el 90 % del cost total de cadascun dels projectes aprovats, un percentatge molt més elevat que en anteriors convocatòries.



Maria Orts també recordà l’aposta del Consell per impulsar uns processos d’Agenda 21 de qualitat i útils per a la ciutadania i repassà les tres línies d’actuació d’aquesta legislatura per aconseguir aquesta finalitat: d’una banda, la proposta d’exclusió de la Xarxa Balear de la Sostenibilitat d’aquells municipis amb processos inactius o inexistents, el reconeixement, d’altra banda, dels millors processos d’Agenda 21 i, finalment, línies de subvencions amb criteris de bon funcionament.

D'altra banda l'Ajuntament de Capdepera també ha obtingut diverses subvencions dins l'any 2010 en l'àrea de Medi Ambient com són:
 
- Realització d'un estudi de detecció de fuites d'aigua de la xarxa de subministrament d'aigua potable.

- Dins del marc de l'Agenda Local 21, s'han rebut ajudes per a la realització de tríptics de bones pràctiques ambientals pels turistes i per a la millora de les passarel·les de fusta per al pas dels minusvàlids a les platges de Capdepera.

- Per a la realització de la recollida de la fracció orgànica a hotels i restaurants, s'ha obtingut una subvenció pel transport de la mateixa a l'estació de compostatge.