El departament de Medi Ambient comença la campanya de tirs contra les bosses de processionària.

    Des de dia 1 de febrer personal de la brigada municipal d’obres duu a terme la tasca d’eliminació de les bosses dels pins de tota la zona urbana i els seus voltants.
   Aquest any la campanya d’eliminació de les bosses de processionària de les branques dels pins es fa mitjançant el personal de la brigada municipal que conta amb els permisos d’armes pertinents.
L’ajuntament de Capdepera també ha adquirit els equips necessaris per a prevenir els riscs de realitzar aquestes feines, i els models d’armes adequats per a poder pegar tants de trons seguits com son necessaris, assegurant així que les armes aguantaran nombroses campanyes com aquesta.
   Des del departament tenen previst pegar més de 5000 tirs durant aquest vint dies de campanya. De moment els dos operaris de la brigada fan un horari diari de 15h a 18h, a més dels dissabtes i partir de la setmana qui be també realitzaran aquesta tasca alguns de matins.
   La regidora, Maria Orts comenta que: aquesta feina la realitzi directament personal de l’administració i no l’associació de caçadors dona a l’ajuntament una tranquil•litat de que la feina es fa, ja que els caçadors ho havien de fer fora del seu horari laboral i ens havíem d’adaptar a la seva disponibilitat, a part d’aquesta manera evitam que hagi d’anar personal de l’ajuntament a acompanyar-los, tenim la possibilitat de poder ampliar zones sobre la marxa sense la necessitat de re negociar preus i el departament de medi ambient estalviarà diners de control de plagues que podrà invertir en tractament per controlar-ne d’altres. Suposem que l’estalvi serà més o menys d’uns 2000 euros.
    La regidora ens explica que així complim amb la nova política del consistori gabellí  que “tota  la feina que es pugui realitzar amb el personal propi de l’administració no s’ha de realitzar amb contractes externs que surt més car i no dona les mateixes garanties”.

Nota de premsa del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera.
Dimarts, 12 de Febrer de 2008.