L’Ajuntament de Capdepera signa un conveni amb la fundació Ecolec per a la gestió dels residus d’aparells elèctrics i electrònics
Desapareixerà aquesta imatge dels nostres carrers?

   La regidora de Medi Ambient, Maria Orts, ens explica que aquest conveni permetrà que el municipi de Capdepera doni un tractament diferenciat a les cinc fraccions d’aparells elèctrics:
   1. línia blanca amb CFC’s –frigorífics congeladors…
   2. línia blanca sense CFC’s – estufes, radiadors, forns…
   3. televisors i monitors,
   4. petits electrodomèstics com son radiadors, equips de música, altaveus
   5. làmpades fluorescents, de baix consum…
   L’Ajuntament s’encarregarà, a la deixalleria, de separar aquestes fraccions. Ecolec amb el seu transportista Adalmo ens posaran els contenidors i les gàbies que vendran a buidar una vegada que estiguin plenes.
   L’Ajuntament ingressarà, per cada tona de residu reciclat, el preu que marqui el conveni marc aprovat per la Conselleria de Medi Ambient quan Ecolec estigui autoritzat com a SIG. El conveni signat també preveu que Ecolec ens abonarà les despeses generades pel tractament dels residus elèctrics i electrònics des de dia 13 d’agost de 2005.
   Aquest conveni suposarà, de moment i segons els càlculs realitzats, que ens tocaria rebre, per tona, uns 200 euros.
   A part d’aquest servei també en començarem un amb Adalmo  per a la gestió de tots els metalls i els seu posterior tractament, que també suposarà, a part de reutilitzar aquest material, una altra font d’ingressos per a l’Ajuntament de Capdepera

Dijous, 7 de Febrer de 2008.
Ajuntament de Capdepera. Area de Medi Ambient.