Creus que s'ha de reformar la Constitució?

-pregunta trampa-



 

L’anàlisi subliminal de la pregunta, Creus que s’ha de reformar la Constitució? ens diu dues coses, o bé que el o els que han pensat la pregunta són tan peresosos que no l’han acabada de redactar, o que en la seva egolatria vanitosa creuen que els altres pensam igual que ells i que la societat humana té per model la de les formigues i, per tant se sobreentén el que ve després.

Perquè el quid de la qüestió és saber quines reformes s’han de fer. La mateixa Constitució preveu en els articles 166 a 169  la seva reforma, el que no preveu és quan, com i per què s’ha de modificar.

La trampa rau en que tard o d'hora la Consti s'haurà de reformar pel tema successori. És a dir, perquè la filla den Felip, la infanta Elionor, pugui regnar qualque dia (recordau que la llei Sàlica encara està en vigor). La qüestió és si s'aprofitarà per canviar-la de dalt a baix, fer-li una rentada de cara, un senzill maquillatge o aquest punt en concret a referèndum; i prou! De totes maneres, el tema monàrquic ha de reposar una mica i deixar que s'oblidi el tema del rei, els elefants, les amigues i, sobretot, n'Urdangarin.

Aquí proposam  modificar la Constitució per a centralitzar l’organització territorial de l’Estat, augmentar els poders de la Corona, suprimir els articles 41 i 43, modificar els 44 i 45, cedir la seva realització a l’empresa privada, restringir el dret de vot i facultar al poder executiu l’aprovació de lleis orgàniques. A tot això, el 58% dels lectors de Cap Vermell ha contestat afirmativament. I els que han fet l’enquesta, que es fotin!

Els únics que han obrat amb un mínim de sentit comú són el 3,8% que no ho tenen clar, que s’ho han de pensar, els que no tenen una opinió formada al respecte perquè és impossible tenir-la mentre no sàpiguem el que es vol reformar.

El 96% de fonamentalistes democràtics han contestat afirmativament o negativa a la pregunta. Plebiscitaris populistes per als quals l’únic que compte és votar, sigui el que sigui, encara que no tingui sentit la pregunta. Demanar per què votar, per qui votar, per a què votar, per la responsabilitat de votar..., són, per aquesta gent, disquisicions bizantines de tiquismiquis. Pel vot cap a Déu!

I és que allò que importa, al cap i a la fi, és votar i seguir pensant que som demòcrates de socarrel!

Per cert, l'enquesta no té res a veure amb el possible plebiscit a Catalunya. Mal pensats!


Creus que s'ha de reformar la Constitució?
61 58.1%
No
40 38.1%
No tenc una opinió formada al respecte
4 3.8%

Nombre de votants :  105
Primer vot :  dissabte, 3 de novembre de 2012 11:24
Darrer vot :  dilluns, 12 de novembre de 2012 17:54