Mentre el cos aguanti...


El restaurant La Ponderosa acollí, en aquesta ocasió, el sopar anual d'exalumnes de l'escola de Cala Rajada, oficialment coneguda com d'Orientació Mazrítima i Pesquera, un centre per a nins que va acollir un grapat de generacions de cala-rajaders, a partir de 1948, sempre sota la tutela del mestre Vicenç Nadal Bosch i fins que el centre es va tancar amb motiu de la inauguració de l'escola de S'Alzinar de Capdepera.

L'escola sempre va estar ubicada damunt Can Diego (aleshores bar Miravista i avui restaurant El Cactus), en unes instal·lacions que ara ens semblarien molt precàries, però que en aquells anys resultaren suficients per a la formació bàsica dels infants de Cala Rajada. El fet que fossin tants els anys que aquella escola va romandre oberta i que a més hi assistissin tots els nins de 7 a 14 anys, fa que aquests sopars abastin un ventall molt ample d'edats, cosa que no és obstacle perquè es doni un grau molt alt d'empatia entre els assistents. I és que tots ells comparteixen el record entranyable del seu pas per una escola que va marcar les seves vides.

Això sí, com deim cada any, aquesta és una trobada amb data de caducitat, perquè els exalumnes van envellint i, clar, no se n'hi afegeixen de joves. Però, mentre el cos aguanti...