I per acabar els hi demanàvem aquestes preguntes:

- Piscina, Can Creu d’Inca, Centre Cap Vermell, Centre Jove Juva. Per què hi há tants edificis municipals tancats al públic? Que s’hauria de fer?

 

- Quines prioritats considerau que ha de tenir Capdepera d’ara endavant?

- Quin atractiu té presentar-se a les properes eleccions?
- Vols afegir algun comentari?







- Piscina, Can Creu d’Inca, Centre Cap Vermell, Centre Jove-Juva.

Per què hi há tants edificis municipals tancats al públic?

Que s’hauria de fer?


 

Únicament i exclusivament per la incapacitat dels nostres governants.

Piscina: no hi hagut voluntat ni interès d’obrir-la.

Centre Cap Vermell: amb serioses deficiències d’incompliment de les NNSS; no es pot acceptar que un edifici municipal no compleixi amb las normes subsidiàries del municipi, però, és clar, en cap moment han demanat informes als tècnics municipals i així ha acabat. A més, ens trobem amb un edifici que ja s’ha inundat abans de la recepció de l’obra.

                                  Centre Jove: no compleix normativa per a obtenir la llicència d’obertura.


   
 Pensam positivament que és qüestió de mesos obrir els tres primers espais, i pel que fa al darrer possiblement ens hem de fer un plantejament seriós de quina sortida li podem donar.

 

 

 



 
 Cada un d’aquests edificis està tancat per motius diferents i les mesures que hem d’adoptar per poder-los obrir també són diferents. Ens agradaria poder tenir-los oberts en el més curt espai de temps possible i s’està fent feina perquè sigui així.


  


 

  
  La piscina municipal segueix tancada perquè s’han d’acabar les obres, s’ha d’aprovar el projecte d’activitats i treure la licitació.

 

De la resta d’edificis no tenim cap tipus d’informació, ni sabem quines intencions te l'actual equip de govern. Pareix que, com que no saben, no contesten, almanco a nosaltres.

 

Lògicament, el que s'hauria de fer és obrir-los d’una vegada, per donar als ciutadans els serveis que es mereixen i aprofitar per reduir els lloguers de can Gabriel i el de l’oficina d’informació de Cala Rajada. És més, amb l’obertura del casal de joves al Juva, a part d'obrir un  servei demandat des de fa anys per les famílies i necessari per a un esbarjo sa i més controlat dels nostres joves, es podria reduir el lloguer de can Creu, ja que el punt d’informació es podria traslladar al teatre o a can Creu d’Inca.




  

    Cada un dels edificis mereix una explicació. Per començar amb la piscina crec que tots els partits tenim la nostra part de culpa perquè a dia d’avui no estigui oberta. No obstant això, s’ha de dir que pocs dies abans d’acabar la passada  legislatura, l’anterior Equip de Govern (PP-Es Grup) va deixar el contracte de concessió de la piscina firmat, el que volia dir que es podia obrir en un breu espai de temps. Emperò, una vegada que revisàrem aquell contracte, ens adonàrem que era una espècie de “xec en blanc” per a la concessionària i que l’Ajuntament hauria d’assumir un dèficit estratosfèric anual per tal de mantenir oberta la piscina. En aquell moment haguérem de decidir entre resoldre el contracte, amb totes les traves administratives que això suposa, o continuar amb ell, amb l’assumpció, per part de l’Ajuntament, del dèficit que l’empresa ens presentàs cada any (el dèficit estava calculat sobre un informe econòmic de la mateixa empresa). Optàrem per la primera opció i el Consell Consultiu de les Illes Balears ens va donar la raó. Aquest fet ha endarrerit l’obertura així com també la manca d’acord entre els diferents partits a l’hora de triar els preus i el model de gestió.

Pel que fa a Can Creu d’Inca, primer de tot s’ha de dir que, encara que l’obra pot semblar acabada, encara queden petits detalls per desenvolupar pel que fa al projecte d’activitats, per tant, no s’ocuparà fins que no s’hagi acabat completament. Una altra cosa són els usos als quals es destinarà perquè, com bé se sap, l’oposició exigeix que s’hi ubiquin una sèrie de dependències i aquests dies n’estam parlant.

 Quant al Centre Cap Vermell, fins dia 31 de maig l’obra no ha estat rebuda per part de l’Ajuntament, per la qual cosa no es pot parlar d’un edifici tancat ja que l’Ajuntament encara no en podia disposar. A partir d’ara es començaran a desenvolupar les tasques de trasllat de les distintes dependències que s’hi han d’ubicar.

 I pel que fa al centre jove del Juva, s’hi varen fer unes obres que es varen pressupostar però sembla que no basten per fer la seva obertura, per la qual cosa estam analitzant que és el que ens faria falta i el seu cost.

 



Supòs que esperen que manqui poc per a les properes eleccions…

   


 

                                                    





- Quines prioritats considerau que ha de tenir Capdepera

d’ara endavant?




    La primera i pràcticament l’única, des d’avui i fins que acabi la legislatura, és la de sanejament de l’economia municipal, revisant els pressuposts i adaptant a la realitat el capítol d’ingressos, i, molt important la reducció immediata de la despesa sense cap control,  per no acabar amb un dèficit mes important que el de l’any passat. Aquest dèficit podria suposar demorar els pagaments, que a dia d’avui és de 12 mesos, fins a 14 o 15 mesos, i també amb la possibilitat que els treballadors d’aquest Ajuntament no puguin cobrar les seves nòmines

 


 

   
   Principalment, crec que hem de cercar  la manera, dins de les nostres possibilitats i amb totes les riqueses i capacitats que té el nostre municipi, de ser autosuficients i mirar de desenvolupar-nos per nosaltres mateixos. Tenim molts de valors per a treure’n profit.

 

 


 

  
   Sortir de la crisi és la nostra prioritat principal. Mirar de contenir les despeses al màxim ja ho hem fet en el darrer pressupost i ho haurem de fer als pressuposts dels pròxims anys. Però també hem de mirar, dins les nostres possibilitats, d’ajudar a millorar les condicions del municipi per aconseguir que sigui un municipi atractiu per als nostres visitants. Fet que ajudarà a recuperar les inversions privades i amb elles els ingressos de les arques municipals.

 

  

Adaptar-se a la nova realitat econòmica, i també als nous temps, és a dir, hem d’apostar per l’administració electrònica i hem d’adaptar el nostre funcionament i les nostres ordenances a les noves directives europees, com la de serveis. A més de tot això, l’ajuntament necessita una anàlisi en profunditat dels seus serveis, processos i procediments que s’han de catalogar, analitzar, simplificar i adaptar, per fer possible que els ciutadans puguin iniciar els seus tràmits amb l’ajuntament a través de la xarxa, a més de poder consultar en cada moment en quin punt es troba la seva gestió.

 

En definitiva, el repte real que te Capdepera és convertir la seva administració en una administració àgil, moderna i eficient, on el seu funcionament es regeixi per estàndards de qualitat, tant als serveis que es donen de manera directa a la ciutadania com als que oferim a traves de concessionàries.

 

Per altra banda, un repte importantíssim es discutir com a municipi (agents socials, econòmics i ciutadania) cap on volem anar i treure un pla a llarg termini de les accions i inversions calendaritzades que s’han de desenvolupar al municipi, i que els partits amb independència de qui governi es comprometin a desenvolupar.

 

La gestió s’ha de planificar, el que ha succeït aquesta legislatura no pot tornar a passar.


  
Està clar que la crisi ho marca molt i afectarà, durant els propers anys, les accions que es puguin dur a terme des de l’Ajuntament. No obstant això, crec que és prioritari continuar amb la feina començada perquè les instal·lacions bàsiques del municipi (clavegueram, enllumenat, pluvials, etc) es revisin i, a partir d’aquí, continuar amb l’embelliment ja iniciat del municipi.


 


 

   
En primer lloc, Capdepera necessita un equip de govern estable, que doni confiança a la gent, que escolti la població i que solucioni els problemes que té la gent a dia d’avui. Una vegada que tot això funcioni, ja parlarem de primeres pedres, inauguracions, talls de cintes i demés. El principal problema que patim actualment és la poca activitat econòmica, per molts de motius i no només per culpa de la crisi. Hem d’activar el sector de la construcció, posant en marxa totes les urbanitzacions que no tenen serveis, cosa que a la vegada suposarà l’habilitació de molts de solars per a fer-hi construccions sostenibles. Però, principalment, vivim del turisme. A dia d’avui, no sabem gairebé on anam en matèria turística. Necessitam un pla de reconversió integral de totes les zones turístiques. Si la crisi ens hagués arribat preparats per a un turisme amb un altra poder adquisitiu, hagués estat molt més lleu del que realment és. I ho hem d’agafar com a experiència i que no ens torni a passar, perquè segur que a altres indrets de l’illa i fora han agafat bona nota.
   






- Quin atractiu té presentar-se a les properes eleccions?




Encara que la situació que deixaran els actuals governants suposarà una situació econòmico-financera desastrosa, l’atractiu segueix essent el de treballar per al teu municipi i per a tota la gent, i amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

 






  
  Sincerament, en aquestes alçades, en queden pocs, però a un sempre li queda l’espina de continuar la tasca començada.....





 

 
 La il·lusió no s’ha de perdre mai i encara que la situació actual és un autèntic repte, quan vàrem entrar en política ho varem fer per uns ideals i unes inquietuds que són el motor que ens fa seguir endavant. Davant les dificultats és quan ens hem de créixer i demostrar que volem servir al poble.




   

 El de sempre, treballar per al municipi que volem, un municipi més sostenible, més participatiu i que sigui capaç de donar resposta a les diferents situacions que ens depari el futur, això sí, sempre des de l’esquerra i pensant en tots.

   
 
Possiblement és difícil convènçer a ningú perquè s’hi presenti, però preferesc veure la part contrària i pensar que ara és un bon moment per fer feina per al poble i, sobretot, perquè el poble ho necessita.

  


 

Cap, a no ser que tenc ganes de contribuir a sortir d’aquest embolic i retornar als ciutadans del municipi l’optimisme i l’orgull de viure a un dels indrets més privilegiats de l’illa. Capdepera té moltes possibilitats com a municipi sostenible i amb futur encoratjador. El que ens fa falta són uns polítics que marquin unes directrius clares que, passa a passa, ens condueixin a la Capdepera que volem per al segon decenni del segle XXI.

 

   






- Vols afegir algun comentari?



Sabem que la frase no és nostra però es l’única forma com aconseguirem sortir de la crisis: això només ho arreglam entre tots, per això volem aprofitar per demanar consens a totes les forces polítiques.



Moltes gràcies per tot, i pel vostre interès.

 



Només insistir en el fet que travessam un moment molt dedicat i Capdepera necessita que tots hi posem de la nostra part i deixem les discusions aparcades.




Simplement, dir que ES GRUP ens tornarem a presentar a les properes eleccions municipals, com a partit independent, municipalista i posant els interessos del municipi per damunt de qualsevol ideologia política o de pressions de sectors econòmicament influents al poble. Creim que, malgrat estar a l’oposició, hem actuat tota la legislatura amb seny i responsabilitat, que era el nostre eslògan a les passades eleccions municipals.

 


 Capdepera, 10 de juny de 2010

Aqui acaba aquestes entrevistes a tots els partits polítics. Moltes gràcies, altra vegada, tots els partits polítics per la seva deferència i diligència en les respostes. Esperam que us hagi ajudat a acalrair els dubtes que pogúessiu tenir. A partir d'aquestes declaracions tothom pot dir la seva i enriquir l'anàlisi i el debat. Nosaltres ho farem al Portalet. Si vosaltres ho voleu fer, ja ho sabeu
                                                                                

                                                        Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.