"Una frase que vaig sentir a Pa Negre, d'Agustí Villaronga, deia: «Que siguin els nostres, no vol dir que siguin els bons». Està molt bé donar la culpa a Madrid, però primer has de fer el que tu pots fer: I si acabar l'obra costa 120 milions, i has tengut 8 anys de Govern, només has de ficar 15 a l'any...A uns pressupostos de 5.000 milions. Està tot dit".


Gabellí, 47 anys, periodista. Treballa a IB3 televisió, deprés d'haver corregut mig mon.

1- Quina ha estat la teva participació en les marxes pel tren de Llevant?
Jo vaig participar només a sa primera marxa, la de 1998.

2- Per què ho feies?
Vaig participar-hi perquè en aquell temps jo era becari del Grup Serra a Manacor -Diari de Balears i Última Hora- i m'hi varen enviar a cobrir la notícia. Pel Diari de Balears era molt important, perquè sempre li donava molta importància als temes socials, mediambientals i culturals, especialment de la comarca de Llevant.

3- Quins records tens de les marxes? Allò de què et sents més orgullós/osa per haver-hi pres part?
Record que la gent estava molt animada, va ser una marxa amb molt bon rollo. Jo pentura manco, perquè estava fent feina i estava atent a coses o detalls que veia, per després escriure-ho.

4- Recordes amb qui anaves, anècdotes?
En aquell temps amb 22 anys estava en pitjor forma que ara amb 47, i vaig acabar esclatat en arribar a Sant Llorenç. I no havia acabat, perquè encara havia d'anar a fer sa crònica de sa marxa, i les fotos... que en aquell temps no hi havia res digital: dúiem el rodet a una tenda a Manacor, que ho revelaven i s'enviava a Palma amb el bus d'Aumasa.

5- Com explicaries a un jove de vint anys (que a la darrera marxa en tenia 8) el que eren les marxes i el moviment pel tren de Llevant?
Crec que és un exemple d'unió entre la gent dels 5 municipis de la Comarca, que estam deixats de la mà de Déu per qui governa a Palma. Per a ells, som a on Cristo va perdre les sandàlies, i no els importam gens ni mica. Ha d'haver-hi una supercatàstrofe perquè mostrin un poc d'interès. I dic un poc, per la foto.

6- Si en vint-i-cinc anys no ho hem aconseguit és perquè des de la plataforma, des de la societat civil, hem comès errades... Quines creus que han estat les errades de la plataforma?
La principal errada és creure's els polítics del Consell i el Govern. Especialment els polítics d'esquerres, és clar. Perquè els han mentit una vegada i una altra, i encara se'ls creuen. Si en 8 anys de Pacte «de progrés» amb 4.000 i 5.000 milions cada any, no han pogut gastar ni 20 cada any per arribar als 120 que costa acabar l'obra, tu diràs.

7- Podries pensar que després de vint-i-cinc anys això acabaria així com està ara?
No m'ho esperava perquè si surts de Mallorca veus que hi ha tren de rodalies i metros per tot el món, que funciona. No em pensava mai que aquí fos impossible d'aconseguir-ho. I més que qui se suposa que és progressista, sigui qui posi més emperons.

8- Si haguessis de fer una reflexió cap al futur, què diries?
Una frase que vaig sentir a Pa Negre, de n'Agustí Villaronga: «Que siguin els nostres, no vol dir que siguin els bons». Està molt bé donar la culpa a Madrid, però primer has de fer el que tu pots fer: I si acabar l'obra costa 120 milions, i has tengut 8 anys de Govern, només has de ficar 15 a l'any. I si descomptes els 2 anys de Thomas Cook i Covid... idò 120 milions en 6 anys: 20 milions a l'any. A uns pressupostos de 5.000 milions. Està tot dit.

9- Creus que és una reivindicació vigent i justificada avui en dia?
Totalment. Com dic, basta veure un poquet de món. Per molts de busos que posis, en arribar a les entrades de Palma és col·lapse te'l menges igual. Tant és si vens d'Andratx, com de Llucmajor, Inca o Manacor. Bravejar del fet que hi ha més busos del TIB és absurd. El tren té deixa a plaça d'Espanya, enmig de Palma, sense fer voltes per aparcar. Tu fes un metro-tren que tingui línies, freqüències i aturades allà on va la gent i hospitals, aeroport, son Moix, etc..., i amb un preu raonable, i sa gent hi anirà. Si funciona a tot el món, a Mallorca també.

10- Si es fes una altra marxa hi aniries? Creus que tindria ressò, èxit o serviria per a alguna cosa?
Som molt escèptic. Tindria èxit com a festa, trobada amistosa i reivindicativa, però al final quedaria l'emprenyadura de veure que s'ha tingut en els darrers 8 anys, 8 de Govern de qui en teoria havia de dur el Tren al Llevant, i no han tingut nassos de treure el tren de Manacor. Així que...

 Aquestes són les cròniques que Manel Ferrera va fer d'aquell dia:

Devers 2.000 persones participaran a la marxa pel tren del Llevant

Personalitats del món artístic, esportiu i polític se sumen a la campanya del tren


Aquesta entrevista forma part del conjunt d'accions que la Plataforma pel tren de Llevant ha fet per commemorar els 25 anys de la primera marxa pel tren de Llevant i que Cap Vermell reprodueix conjuntament amb tots els mitjans de comunicació del Llevant de Mallorca.