Foto de dia 12 de setembre de 1998 publicada al nº 200  de revista Cap Vermell.
Primera Marxa pel tren de Llevant.



Amb aquest article encetam una sèrie de publicacions sota el títol 25 anys en marxa. També hauríem pogut triar un títol més contundent, com "25 anys de reivindicacions fallides" o "La història d'un fracàs col·lectiu", però ja està bé així. Tal volta qualque dia serà possible i els nostres somnis es faran realitat.

La Plataforma pel tren de Llevant vol organitzar un seguit d'actes per tal de recordar tot allò que ha fet, tot allò que ha passat al llarg d'aquests vint-i-cinc anys. Sense retrets. Ho hem tengut a tocar en més d'una ocasió. No ha estat possible. Una llàstima! Per tant no hi ha res a celebrar, sí a rememorar, a recordar cada una de les vuit marxes així com tantes accions que s'han fet i que aquestes pàgines en deixaren constància. 

Cap Vermell prengué part d'aquest moviment. Com la resta de revistes de la comarca apostàrem pel tren. Fou un moviment de dalt a baix. Que sorgí de la gent, dels Joves de Llevant, i on, posteriorment, s'hi afegiren els polítics. Seria bo recordar quantes vegades al llarg d'aquests vint-i-cinc anys els consistoris aprovaren mocions a favor del tren.

La Plataforma pel tren de Llevant anunciarà dia 12 de setembre els actes a fer per tal que la història pugui ser llegida i entesa. Ens han demanat suport i nosaltres, com a Cap Vermell ens hi bolcarem. Les cròniques i manifests d'abans del 2000 tenen una actualitat i vigència esfereïdora.

Entrevistarem als protagonistes. De Capdepera i de tota la Comarca. Tornarem a publicar allò que ja publicarem. També fotografies. Vosaltres també podeu dir la vostra a través d'escrits que recordin la vostra participació.


Per començar aquesta és la crònica de la primera marxa pel tren de Llevant que es va fer al número 200 de Cap Vermell. Llavors el lema era Tren SÍ.




clicau damunt per ampliar la imatge