Balears es troba en situació d’alerta taronja per altes temperatures, segons l’avís de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Els termòmetres arribaran fins els 39 graus a zones de l’interior i del sud de Mallorca, mentre que per la resta de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera es podran arribar a superar els 36ºC.



L’onada de calor es deu a l’arribada d’una massa d’aire càlid procedent de l’Àfrica, que ha fet la seva entrada a la península i a Balears a partir d’aquest passat divendres. La situació d’estabilitat atmosfèrica provocarà que aquesta massa d’aire continuï provocant temperatures molt altes durant tota la propera setmana a Balears.

Des de la Direcció General d’Emergències i Interior de la Conselleria d’Hisenda i AAPP del Govern es recorda la necessitat d’evitar, si és possible, l’exposició directa als rajos solars. Es recomana limitar les activitats a ple sol, i en tot cas fer-ho seguint unes mínimes normes de seguretat com són protegir-se adequadament amb protecció solar per la pell, amb roba lleugera i fresca, i estar permanentment hidratat. Davant de qualsevol indici de mareig o indisposició, cal actuar amb rapidesa, cercant llocs a cobert i frescos.

Es pot trobar un llistat complet de les recomanacions que cal seguir davant d’una alerta per altes temperatures a la pàgina de l’112 Balears de la CAIB:
http://www.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?idsite=264&cont=38637
 
Així mateix es reitera la prohibició absoluta per a fer foc sota qualsevol circumstància,www.ibanat.caib.es. I per a més informació relativa als efectes de la calor sobre la salut de les persones aneu al portal web www.portalsalut.caib.es.