La Solera gabellina tornà a omplir de foc i fum els carrers de Capdepera.


Dissabte, 19 d’agost, un nodrit grup de dimonis de Solera gabellina amb suport de dimonis de foc externs van tornar a muntar la Nit de foc a Capdepera, que passa per ser de les millors de Mallorca.  No és qüestió de comparar però la pròpia distribució dels carrers, l’organització, la implicació dels dimonis, el pressupost,  la resposta de la gent... tot plegat fa que l'adjectiu “espectacular” s'ho hagin ben guanyat.

Amb tres coets se marcava l’inici de la festa i mentre uns marxaven a la plaça des Sitjar, plena a vessar d’un públic expectant i impacient, altres pujaven pel carrer Fondo (ens comentava un dimoni que s’emocionà quan passaven per la plaça de l’Orient i la gent de les terrasses els dedicaven un aplaudiment).



L’inici , a la plaça des Sitjar on, amb les finestres obertes de l’antic ajuntament, se retallaven les figures dels dimonis amb un fons vermell. L’arribada de la colla de dimonis des del carrer Fondo marcà el començament del recorregut cap a la plaça Vella, el carrer Fondo i carrer Centre fins arribar a la plaça de l’escola de Música on s’havia muntat un escenari.

Com ens tenen habituats a l’aparcament de la plaça de l’Escola de Música, mentre els tambors endimoniats marcaven el ritme, els dimonis provaven tot tipus d’artefactes per llançar coets i espires de foc. Un final apoteòsic.

Si l’any passat ens dugueren la impressió que el llistó estava molt alt, sembla que enguany ha pujar una mica més.

Els qui fa anys que participam gaudim de valent, però poca cosa ens sorprèn, ara els que venen per primera vegada al·lucinen, hem sentit molt comentaris de sorpresa i emoció. Enhorabona a tots i totes que fan possible un esdeveniment tan espectacular com la Nit de foc gabellina.