Dissabte, 7 de Juliol de 2018



"Encara que no la veiem, no vol dir que no hi sigui!" Aquest ha estat el lema d'enguany per a la lll Jornada de Neteja Litoral. Com sempre, èxit rotund de participació, bon ambient i molta feina ben feta! L'activitat multidisciplinar ha comptat amb 54 participants que han fet neteja a peu per tot el litoral des de Cala Gat fins a Es Carregador; bussejadors dels Clubs Mero Diving de Cala Lliteras i Dive & Fun de Font de sa Cala (26) que han actuat al voltant dels centres de busseig; 7 apneistes del Club Perlas Manacor fent neteja del fons marí a la punta des moll; el servei de vigilància de la Reserva Marina que ha donat suport logístic als apneistes, amb una embarcació pneumàtica; el servei de Ports IB ha recolzat l'activitat; l'Ajuntament de Capdepera a través del Departament de Medi Ambient i la brigada municipal han ajudat en tota la recollida i agrupació de deixalles; i finalment Protecció Civil de Capdepera que ens ha assistit per poder dur a terme l'activitat de forma coordinada i segura.




Els resultats, com sempre, han estat espectaculars! Prop de 1000 Kg de deixalles recollida! La major part provinent del fons marí. Com a coses més destacables hi ha: l'antiga farola de l'entrada del moll arrancada fa 14 anys per un temporal, una passarel.la del Cape Balear, 19 rodes de cotxe i camió, 2 butaques, 1 matalàs, restes de xarxes i cordes, 1 estenedor de roba, boies, ampolles de vidre, sabates, ferros i cables i forces plàstics! La majoria d'aquests provinents dels nous blocs posats per a reparar el dic exterior del port.







Sorprenentment, aquest any el litoral gabellí estava bastant més net! Esperem que això sigui fruit de l'acció repetitiva d'aquesta activitat juntament amb una major conscienciació ambiental ciutadana.



 

 

Finalment, la jornada va acabar amb una paella per a tots els participants, cuinada damunt el moll per la gent de l'Associació Festes del Carme i el seu grup de col·laboradors. Moltes gràcies a tots per cuidar del nostre entorn!!